Mexi Tærte

Mexicansk taco tærte

Mexicansk taco tærte

Denne opskrift på glutenfri mexicansk taco-tærte er helt fantastisk! Den smager så skønt, og så er den ret nem at bixe sammen! Opskriften giver en stor tærte, eller 5 små. Og den smager ligeså godt dagen efter, som dagen den er lavet! God fornøjelse.

Ingredienser

Tærtedejen

  • 1 dl mandelmel
  • 3 dl fuldkorns majsmel
  • 50 gram blødt fedtreduceret smør
  • 1 æg
  • 1 spsk kokosolie til at smørre formen med
  • 1-2 tsk. salt

Fyld

  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 100 gram majs
  • 1 løg hakket fint
  • 400 gram hakket oksekød
  • 200 gram kidney bønner
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. chili pulver
  • 1 tsk. koriander
  • Olie til stegning
  • Salt og peber

Æggemasse

  • 3 æg
  • 2 dl cremefraiche 9%
  • 2 dl revet ost
  • Salt og peber
  • Sådan gør du

    1. Bland først ingredienserne til tærtebunden i en skål, og smør en tærteform på 22 cm med lidt kokosolie og tryk dejen ud i formen. prik huller med en gaffel i bunden. Lad den nu hvile i køleskabet i 30 minutter og opvarm ovnen til 180 grader, bag den så i 10 minutter, indtil den har fået lidt farve, tag den ud og skru op til 200 grader.
    2. Det næste du skal er at lave taco-fyldet. Sauter først hvidløg og løg i lidt olie i gryden, tilsæt herefter kødet. Når det er brunet tilsætter du de øvrige ingredienser og krydderierne og lad det simre 5 minutters tid.
    3. Nu skal du i gang med æggemassen. Pisk først æg sammen med creme fraiche, salt og peber, og rør så den revne ost i.
    4. Læg tacofyldet i bunden af den forbagte tærtebund og fordel æggemassen ovenpå. Bag tærten i 25 minutter eller til den er gylden på toppen.
    5. Serveres med lidt blandet salat til, som skæres i mundrette stykker, resten af creme fraichen, salsa og guacamole til. Velbekomme!
    OM
    recipe image
    Opskriftsnavn
    Mexicansk taco tærte
    Udgivet
    Tid i alt