Blueberry Chocolate Cake

Blåbær chokoladekage

Blåbær chokoladekage

Chokladekage er næsten altid et hit og det smager altid godt. I stedet for den klassiske chokolade kage, så prøv i stedet denne lækre udgave. Den er både sundere end den traditionelle kage og så indeholder den lækre blåbær.

Ingredienser:

  • 248 g blancheret mandelmel
  • 3 spsk. kokosmel
  • 6 spsk. ren kakao pulver
  • 0,8 dl kokos sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt
  • 118 g friske blåbær (plus dem du skal bruge til topping)
  • 2 spsk. honning
  • 0,8 dl kokosmælk (fuld fed)
  • 0,8 dl kokosolie
  • 1 tsk. æble cider eddike
  • 2 tsk. vanilje ekstrakt
  • 2 æg (stuetemperatur)

Chokolade ganache:

  • 1 1/4 dl mørk chokolade (60% eller højere)
  • 5 spsk. kokosmælk (fuld fed)

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 177℃ og smør en 20 cm springform med kokosolie.
Bland mandelmel, kokosmel, kakaopulver, kokos sukker, bagepulver og salt i en skål.
Brug en food processer eller blender og bland blåbær, honning, kokosmælk, kokosolie, æble cider eddike og vanilje ekstrakt indtil det er “blødt”/som en dej.
Brug en dejskraber til forsigtigt at blande de tørre ingredienser og dejen sammen. Rør kun indtil det er blandet sammen og pas på ikke at røre for meget i det.
Pisk æggene hvide og fluffy med en håndmixer og bland dem forsigtigt sammen med dejen, så alle ingredienserne er blandet sammen.
Fordel dejen jævnt i den klargjorte form og bag kagen i 20 minutter, eller indtil en tandstik kan gå rent igennem midten af kagen.
Lad kagen afkøle mindst 20 minutter inden du tager den ud af springformen.
Top kagen med chokolade ganachen og friske bær efter eget valg.

Chokolade ganache:
Smelt chokoladen over vandbad.
Bland den smeltede chokolade med kokosmælken indtil den skinner flot.
Stil ganachen i køleskabet i 5 minutter inden du kommer den på kagen.

GRATIS opskrifter og sunde tips?

Gør som 50.000 andre og få vores gratis e-mail med de bedste sundhed tips, træningsideer, lækre opskrifter og meget mere.

Du er nu tilmeldt! Hold øje med indbakken.