Blomkåls Fritter

Blomkåls fritter

Blomkåls fritter

Jeg eksperimenterer lidt med vegetariske retter/anderledes tilbehør og blev for noget tid siden inspireret af en opskrift i TV-programmet “River Cottage”. De lavede en masse vegetariske retter – bl.a. cauliflower fritters (fritterede blomkål). Jeg har ikke kunnet finde deres opskrift, så jeg har lavet min egen. Det smager himmelsk og man kan bruge alverdens krydderier. Opskrift udarbejdet af kostvejleder Heidi Kronvold, www.foodfix.dk

Ingredienser

  • ½ blomkålshoved
  • 1 dl kikærtemel
  • 100 gram ost
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 spsk Urtekram cajunmix
  • Lidt vand
  • Rigeligt smagsneutral kokosolie, ghee, klaret smør eller ekstra jomfru olivenolie (eller en blanding af flere af dem)

Sådan gør du

  1. Skyl blomkålen og skær den ud i mindre stykker.
  2. I en skål blandes kikærtemel og krydderier godt.
  3. Rør herefter vand i lidt ad gangen. Der er nok vand i, når dejen har konsistens som en lidt tyk yoghurt.
  4. Smelt fedtstof på en pande. Der må gerne være så meget fedtstof, at det når 1 cm op i højden, når det er smeltet. Du skal have fedtet til at være rigtig varmt. Du kan prøve at lade en lille klat dej dumpe ned i fedtet
  5. Hvis det med det samme syder og bobler rundt om den, så er panden varm nok
  6. Dyp blomkålsstykkerne i dejen et ad gangen. Det skal være helt dækket
  7. Placer herefter blomkålen på panden og dyp det næste stykke i dejen. Sådan fortsætter du, til der ikke er plads til mere på panden
  8. Når dejen er blevet sprød, så vender du blomkålsstykkerne
  9. Fortsæt indtil det er sprødt over det hele
  10. Herefter tager du blomkålsstykkerne af og lægger dem på lidt fedtsugende papir (fx bare køkkenrulle på en tallerken)
  11. Steg de resterende blomkålsstykker
  12. Drys ost over de varme blomkålsfritter
  13. Server fx med chilimayo eller en anden lækker dip

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen