Couscous

Crispy fuldkorns couscous salat

Crispy fuldkorns couscous salat

Er du løbet tør for ideér til nye salater? Så prøv en omgang fuldkorns couscous salat, der både smager godt samt er dejligt mættende. Hvis du ikke har prøvet couscous før og ikke er helt sikker på, hvad det er, så frygt ej. Couscous er en arabisk hvedespecialitet, der især er udbredt i Nordafrika. Herfra har den så spredt sig til især Italien, og andre dele af Europa, herunder Danmark.

Du kan stort set putte alt hvad hjertet begærer i en couscous salat, men både feta og tomater er gode grundingredienser, da de tilføjer noget fugt og lækker smag til salaten.

Ingredienser

  • 2 dl couscous
  • En håndfuld feta
  • 2 tomater
  • 1/2 agurk
  • 1 rødløg
  • 2 peberfrugter
  • 1 bdt forårsløg
  • Spinatblade (de tilføjer lidt crispiness til salaten)

Sådan gør du

  1. Kog 4 dl vand til couscousen og når vandet koger kommes couscousen i og det kogende vand tages af blusset.
  2. Hak alle grøntsagerne.
  3. Bland den afkølede couscous sammen med grøntsagerne.
  4. Kom resten af tilbehøret i.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen