Fiskfrikadeller

Fiskefrikadeller med Hjemmelavet Karry Remoulade og Persillekartofler

Fiskefrikadeller med Hjemmelavet Karry Remoulade og Persillekartofler

Det er super let at lave fiskefrikadeller og remoulade helt selv. Så slipper du også for alle de mindre sunde ting, som de færdigproducerede produkter er fyldt med. Det er faktisk kun en bonus når det hele smager meget bedre.

Hovedret til 2 personer

Ingredienser

Fiskefrikadeller:

  • 200g torskefilet eller lyssej filet
  • 1 æg
  • ca. ½ dl kaffefløde (9%)
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 ½ spsk. smør til stegning

Hjemmelavet remoulade:

  • 125g pickles
  • ½ dl. Drænet yoghurt el. græsk yoghurt 2 %
  • ½ tsk. mild karry

Blomkålssalat:

  • ½ blomkålshoved
  • Ca. ½ spsk. karry
  • 1 spsk. smør
  • 300g små kartofler
  • Ca. ½ bundt persille
  • Groft salt og peber fra kværn

Fremgangmåde:

Fjern først bugbenene i fisken og skær den i nogle mindre stykker.
Hak fisken groft i foodprocessor med salt og peber. Tilsæt æg og havregryn i mens du rør rundt. Tilsæt fløde kun lidt ad gangen til farsen er blød. Lad farsen trække i ca. 20 min.

Juster evt. farsen med lidt mere fløde hvis farsen er for fast eller rør med lidt hvedemel hvis den er for flydende (afhænger af størrelsen på æggene).
Steg i smør på en pande ved dæmpet varme til de er gyldne. Hvis du dypper skeen i det varme fedtstof på panden imellem du former hver fiskefrikadelle, hænger de ikke fast.

Kom pickles, karry og drænet yoghurt i en foodprocessor. Kør et par sekunder. Remouladen må gerne være lidt grov. Smag så til med salt og peber.

Skyl blomkålen og del den i mindre buketter. Smelt smørret på panden og rist blomkålen af med karry, salt og peber i ca. 3-4 minutter. Det er vigtigt at blomkålen stadig er sprød, den må endelige i ikke være for blød.

Skyl persillen og lad det afdryppe i en sigte. Hak derefter persillen fint.
Kog kartoflerne i letsaltet vand og vend kartoflerne med persillen.

Server de dejlig lune fiskefrikadeller med karryremoulade og persillekartofler.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen