Græskarsuppe

Græskarsuppe

Græskarsuppe

Græskarsuppe har aldrig smagt bedre! Suppen har den perfekte balance og har en lækker cremet konsistens. Kan redde selv den mest kedelige efterårsdag.
Udover de nævnte ingredienser, så kan du også tilføje “hvad-du-lige-har-i-køleskabet.

Ingredienser

  • 1 Hokaido græskar (400-500g) – andet græskar kan også bruges.
  • 3 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4-5 gulerødder
  • Ingefær efter smag
  • Frisk chili efter smag
  • ca. 1l bouillon – gerne grøntsags, men hønse kan også bruges
  • 50 ml kokosmælk
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • Frisk timian
  • Citron
  • Græskarkerner – gerne dem fra det græskar du alligevel bruger.

Sådan gør du

  1. Skær græskar, løg, hvidløg, gulerødder, ingefær og chili i små tern.
  2. Her kan du enten vende hele herligheden i olie og timian for herefter at bage det i ovnen i 30-40 min eller indtil det karamellisere lidt. Skal det gå lidt hurtige kan du også bare svitse det hele af i gryden – også krydderierne. Start gerne med løg og smid hvidløg i til sidst, da disse kan blive meget bitre, hvis de bliver brændte.
  3. Tilsæt bouillon og lad det simre i små 30 min. Tilsæt herefter kokosmælk.
  4. Rist dine græskarkerner på en varm pande og krydder dem evt.
  5. Nu skal du have fat i din stavblender og give hele molevitten en ordenlig tur.
  6. Smag til med frisk citronsaft, salt, peber og en smule sukker eller akaciehonning.
  7. Server suppen rygende varm evt. med et lækkert brød til.
  8. Suppen kan serveres i et udhulet græskar, hvilket de mindste helt sikkert synes er sjovt.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Græskarsuppe
Udgivet
Tid i alt
Gennemsnitlig bedømmelse
2.51star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen