Hjemmebagt Pitabrød Med Hummus

Hjemmebagt pitabrød med humus

Hjemmebagt pitabrød med humus

Er du også fan af pitabrød? Men synes du også de købte pitabrød kan være en kedelig og tør oplevelse. Så skal du prøve at bage disse lette og luftige pitabrød, du kan pryde med dit ynglings fyld og en lækker humus til.

Vidste du at Pita er det græske ord for flad, men er meget brugt i det tyrkiske køkken.

Ingredienser til hjemmebagt pitabrød

  • 4 dl vand
  • 1 1/2 dl youghurt natural, kvark eller A38
  • 1 tsk salt
  • 50 g gær –
  • 2 spsk olivenolie
  • 100g grahamsmel
  • 400 g hvedemel

Ingredienser til humus

  • 1 dåse kikærter
  • 2 store spsk. tahin
  • Saften fra 1 stor citron
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • Ca. 1 ½ dl god olivenolie
  • Evt. 1 fed frisk hvidløg
  • Smag til med salt

Tilberedning af hjemmebagt pitabrød

  1. Gæren røres ud i vandet i en stor skål
  2. Tilsæt derefter yoghurten eller mælkeproduktet du har valgt, og olivenolien i skålen.
  3. Salt blandes sammen med ca 3 dl mel, start med grahamsmelen, dette røres godt ud i vandet.
  4. Langsomt tilsættes mere og mere mel.
  5. Rør grundigt og længe, så dejen bliver lind og luftig. Tilsidst æltes dejen let sammen.
  6. Lad din dej hæve i 1 time helst, mindst 30 minutter
  7. Tænd ovnen en halv time før, da den skal stå på 220 grader
  8. Form 6 store flade brød på en bageplade med bagepapir, de skal drysses med mel inden du folder, for at forme et hult rum indeni din pita. Lad dem hæve i 20-30 min. med viskestykke over.
  9. Pensl dernæst pitabrødet med mælk og forvarm ovnen til 220 grader.
  10. Bag pitabrødene på næstnederste rille i ovnen i cirka 8-10 minutter, til de er hævet op og er blevet let gyldne.
    Pitabrødene skal bages ved den høje varme, da det gør at brødene bliver hule, så de kan åbnes og fyldes med dit lækre valgte fyld.

Tilberedning af humus

  1. Kikærterne fra dåse skylles grundigt
  2. Blend derefter grundigt alle ingredienserne sammen
  3. Hvis konsistensen bliver for tør, kan der tilsættes lidt vand
  4. Smag din humus til med citron, salt og evt. mere paprika eller tahin

Nyd din humus til dine hjemmebagte pitabrød, du kan både bruge den som dip eller som dressing til dit pitabrød.

Fyld dit pitabrød med dine ynglingsgrøntsager og evt. kød. Ellers er humus’en en god erstatning for kød, og smager helt fantastisk med grillede artiskokker og peberfrugt, feta, oliven, avocado og friske krydderurter.

Velbekomme :-)