FLADBRØD

Hjemmelavet fladbrød med laks og peberrodscreme

Hjemmelavet fladbrød med laks og peberrodscreme

Dette lette og lækre fladbrød, er lavet med collagen fra NDS. Brødet er uden gær, hvorfor du slipper for hævetid. Dejen skal bare rulles ud, og på panden med det samme.

Fladbrød:
165 gr spelt mel
50 g rugmel (mørk)
2 måleskeer NDS® Collagen (alle typer kan bruges) 1 tsk. groft salt
1 tsk. kommen frø
2 tsk. bagepulver
200 gr yoghurt naturel
1 spsk. honning
1 spsk. vand

Bland alle de tørre ingredienser. Tilsæt derefter resten af ingredienserne. Hvis en køkkenmaskine anvendes brug da dej krogen på medium hastighed i 3 minutter, indtil dejen er lind og hænger sammen som en dej.

Del op i 6 kugler og rul dem ud til 1⁄2 cm tykkelse.
Opvarm en pande på medium varme. Tilsæt olivenolie og steg 1 1⁄2 – 2 minutter på hver side.

Peberrodscreme:
2 spsk. cremefraiche Saften fra en 1⁄2 lime
20 g peberrod frisk revet

Smør Peberrodscreme på et stykke fladbrød

Læg et par skiver røget laks ovenpå

Pynt med: Lidt salat, tomater røde og/eller gule, radiser i skiver, asparges, dild, persille. Evt. frø og kerner

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen