Hjemmelavet Flødeboller

Hjemmelavet flødeboller, nu i en sundere udgave

Hjemmelavet flødeboller, nu i en sundere udgave

Flødeboller er en stor favorit hos mange danskere, og den er også en stor favorit på helsebixen. Derfor har vi prøvet at lave dem i en sundere udgave uden raffineret sukker, og med en bund af mandelmel og easis perfect fit.

Du kommer med garanti til at elske disse hjemmelavet flødeboller, og så må du godt spise en ekstra i ny og næ. :-)

Det skal du bruge til hjemmelavet flødeboller:

Til bunden:

Til skummen:

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 160°C varmluft.
  2. Start med bunden, og bland mandelmel med æggehvide, kakaopulver, og EASIS Perfect fit.
  3. Bunden rulles nu ud mellem to stykker bagepapir. Når de har en tykkelse på 2 cm stikkes de ud med et glas.
  4. Bag dem 10-12 minutter, de skal ikke være sprøde.
  5. Nu til skummen, tilsæt vaniljepulveret til æggehviderne og pisk.
  6. Tilsæt gradvis EASIS Perfect Fit til massen og fortsæt med at piske i ca. 10 min. til du har en stiv marengs.
  7. Citronsaften tilsættes til sidst i piskningsprocessen.
  8. Sprøjt din skum på de afkølede bunde med en sprøjtepose.
  9. Smelt chokoladen over vandbad og lad den herefter køle lidt af.
  10. Hæld forsigtigt chokoladen over flødebollerne med en ske, det kan være lidt tricky at dyppe dem i den smeltede chokolade.
  11. Lad chokoladen tørre og spis dine hjemmelavet flødeboller! :-)

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen