Påskebrød

Koldhævet påskebrød

Koldhævet påskebrød

Påsken står for døren, og hvad er mere traditionelt end en påskefrokost? Hertil vil det her skønne koldhævet brød være perfekt. Det er nemt at lave og har en dejlig smag, og så er det helt uden sukker. Du kan serverer det på morgenbordet eller til eftermiddagskaffen.

Ingredienser til koldhævet brød:

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i mælken
  2. Tilsæt æg, kardemomme og salt
  3.  Smelt kokosolien og kom det ned i blandingen
  4. Rør lidt efter lidt de forskellige meltyper i dejen
  5. Ælt dejen til den er smidig
  6. Lad dejen hæve tildækker i 1 time ved stuetemperatur
  7. Sæt dejen i køleskabet og lad den hæve natten over
  8. Fordel dejen i 2/3 lige store stykker
  9. Hvert stykke deles herefter i 3 stykker som flettes sammen
  10. Kom påskebrødene på en bageplade med bagepapir
  11. Lad dem efterhæve i 1 time
  12. Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter
  13. Server påskebrødet lunt

Tip: Hvis du ønsker mere sødme til dejen kan du tilføje honning eller æbler.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen