Mangotærte

Mangotærte – Glutenfri og uden raffineret sukker

Mangotærte – Glutenfri og uden raffineret sukker

Denne Mangotærte er helt igennem fantastisk, og så er den faktisk glutenfri og vegansk. Den vil med garanti blive et hit til påskefrokosten, og så er mangoen og kokosfyldet perfekte komponenter. Den er tilmed uden raffineret sukker, og kan derfor nydes med ret god samvittighed.

Ingredienser til Mangotærte

Til bunden

Fyldet

  • 4 dl kokosmælk fra dåse,(2 dåser) nedkøles i køleskabet natten over
  • 1-3 spsk ahornsirup, afhængigt af din smag
  • 1 tsk vanille ekstrakt
  • 2 modne mangoer

Sådan gør du

Bunden

  1. Forvarm ovnen til 180º
  2. Blend mandelel, kokosmel og salt i en foodprocessor eller blender, indtil det er fint mixet sammen.
  3. Smelt kokosolie og ahornsirup og tilsæt til foodprocessoren
  4. Blend indtil dejen hænger groft sammen (dejen skal klumpe sammen, når den klemmes med fingrene).
  5. Spred dejen i en rund tærteform (20-26 cm) med en aftagelig bund.
  6. Brug en målekop eller fingrene, og tryk jævnt dejen i bunden og op på siderne af tærteformen .
  7. Bages i midten af ​​ovnen, indtil den er gylden og fast, ca. 12-16 minutter.
  8. Sæt tærten på en rist for at afkøle den helt, mindst 1 time.

Fyldet

  1. Tag dåsen med kokosmælk fra køleskabet og vip den på hovedet (dette vil medføre, at væsken er øverst).
  2. Åbn dåsen, og hæld kokosvandet i en separat skål (du kan gemme dette til smoothies!).
  3. Tag den efterladte kokoscreme ud af dåsen og hæld det i en stor skål.
  4. Pisk kokoscremen til den er fluffy.
  5. Tilsæt ahornsirup og vanilje og pisk igen til cremen er fast
  6. Placer i køleskabet, indtil den skal smøres på bunden

Forbered mangoen

mango
  1. Skræl mangoerne med en grøntsagsskræller eller en kniv.
  2. Hold mango oprejst med fingerspidserne
  3. Placer din kniv på den ene side af midterstammen og skær lige ned og så tæt som muligt på kernen.
  4. Drej mangoen og skær den anden side ud.
  5. Du vil nu have to store stykker af mango
  6. Skær mangoen i tynde strimler på langs.

Sådan samler du kagen

  1. Fjern den piskede kokoscreme fra køleskabet.
  2. Spred det i et jævnt lag over den helt afkølede bund.
  3. Start med de længste strimler af mango
  4. læg skiverne rundt om kantens kant, og Gentag
  5. Arbejd dig ind ad mod midten, og lad mangoen overlappe rækkerne.
  6. Når du når midten af ​​tærten, rulles en mango skive ind i en krølle og placeres i midten.
  7. Opbevares kølet indtil servering, og nyd!

Selvom kagen kan virke uoverskuelig, så er den nem at lave, og kan varieres i det uendelige i forhold til pynten. Til sommer kan den pyntes med friske bær og blomster, og ellers kan du bruge din favorit frugt i tynde skiver.

Velbekomme :-)

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen