Skyr

Skyr med bær og kerner

Skyr med bær og kerner

Denne morgenmad er skøn, frisk og mættende.  Den kombinerer sunde fedtsyrer fra kerner og mandler, sommerens vitaminer i form af opbevarede bær fra fryseren med den mættende protein fra skyr. En morgenmad man bliver glad af.

Ingredienser

  • 2 dl skyr
  • 10 mandler
  • 1 tsk hørfrø
  • 1 tsk hybenpulver
  • 1 tsk chiafrø
  • 1 knivsspids lakridspulver
  • 50 g blandede bær fra frost, ribs/ solbær/ brombær/ kirsebær
  • 1 –  2 tsk. Sukrin gold

Sådan gør du

  1. Bærblanding: aftenen før:  læg de frosne bær i en skål og drys med sukrin gold. Kan stå i køleskabet eller på køkkenbordet natten over og marinere.
  2. Frøblanding: bland mandler, hørfrø, hybenpulver og chia frø – kan blendes groft, hvis man ønsker en mere pulveriseret blanding.
  3. Om morgenen: hæld skyr op i en skål/ tallerken
  4. Fordel de marinerede bær over
  5. Fordel frøblandingen over.
  6. Nydes som det er, eller med en smule agavesirup, hvis smagen fremstår for syrlig, afhængig af sødmen i de anvendte bær.
  7. Det smager god med en kop universal urtete til.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Skyr med bær og kerner
Udgivet
Tid i alt

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen