Person With Callus Located Under Foot, Close To Toes Towards White

Sådan fjerner du fodvorter

Sådan fjerner du fodvorter

Fodvorter

Mange børnefamilier kender til problemet med fodvorter. De kan være svære at komme af med, men bare rolig der findes behandlinger som fjerner vorterne.

Vorten sidder typisk lige der, hvor fodballen er udsat for tryk, og den kan derfor være meget øm.

Hvad er fodvorter?

En fodvorte er oftest flad, da den bliver trykket flad. Fodvorten har et fortykket område med en hårdere kant hvori der i midten er et blødere midterparti. På vorten er der små sorte prikker. Disse opstår som følge af trykket når der gåes på foden og skyldes blødninger som følge af trykket. På billedet ses hvordan en fodvorte kan se ud.

Fodvorter

Fodvorter opstår via smitte fra menneske til menneske og skyldes en virusinfektion i huden. Risikoen for fodvorter er størst hos børn mellem 16-18 år, her har mellem 15-20 procent én eller flere vorter. Det ses sjældent at børn under tre år har fodvorter, men når børnene når fire års alderen har mellem 5-10 procent vorter. Hos voksne ses fodvorter sjældent.

Smittefaren

Virusserne der giver fodvorter er meget smitsom. Du bliver smittet ved at røre ved vorten eller ved at røre de afstødte hudceller fra den smittede person. Det er muligt at smitte sig selv med fodvorter, det er derfor vigtigt at komme i gang med behandlingen hurtigt.

Hvis du har små sprækker eller revner på foden, er du speciel sårbar, da det er nemmere for virussen at trænge ind i huden. Fodvorter smitter nemmere i baderum, herunder svømmehalen, da den våde hud er mere modtagelig for smitte. Brug derfor badesko i svømmehallen, for at mindske smitterisikoen.

Fra du bliver smittet med virussen og til vorten udvikler sig kan der gå meget lang tid. Typisk går der op til flere måneder.

Neglelak

Hvis du har en fodvorte, kan du lakere den med neglelak, der er med til at lukke det smitsomme område.

Behandling og fjernelse af fodvorter

Behandlingen af en fodvorte, kan være langvarig og besværlig. Men ved at være vedholdende opnår du, det bedste resultat.

Der findes forskellige produkter der kan bidrage til at fjerne fodvorten, for eksempel:

Scholl Freeze hjemmefrys

Scholl Freeze Vorte- og Fodvortefjerner er en frysebehandling til hjemmebrug. Fodvortefjerneren fra Scholl fjerner vorten ved at dræbe virus og fryse den.

Wartner Vortepen

Er baseret på samme fryseteknik som anvendes for vortebehandling i sundhedssektoren. Wartner fjerner effektivt, præcist og hurtigt hånd- og fodvorter ved at fryse dem. Med Wartner kan du fryse vorten med en enkelt behandling, og vorten falder derefter af efter ca 10-14 dage. I løbet af den tid er ny frisk hud blevet dannet under vorten.

Salvequick Wart Plaster

Wart Plaster fra Salvequick er et beskyttende plaster til fodvorter. Plastret indeholder salicylsyre, og bidrager til at reducere spredningen af og fjerne fodvorter.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen