Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba – Hvorfor er det så populært?

Ginkgo Biloba – Hvorfor er det så populært?

Du har måske hørt om Ginkgo Biloba, men ved du egentlig hvad det løvfældende træ er og kan? Hvis ikke kan du blive klogere på det populære træ, der i mange år er blevet anvendt i Kina. I de senere år har den også fået anerkendelse i Danmark, og kan findes i diverse helsebutikker landet over.

Men hvad er Ginkno Biloba egentlig godt for? Det kigger vi nærmere på nedenunder ↓

Hvad er Ginkgo Biloba

alternativ for hvidt sukker

Ginkgo biloba stammer fra et træ, nemlig det såkaldte Ginkgo træ fra arten biloba. Biloba betyder to-lappet, og navnet har den fået af sine todelte blade. På dansk er træet kendt som tempeltræet, og har de seneste år fået stor opmærksomhed grundet dets centrale plads i mange kosttilskud.

Som sagt har træet eller planten sin oprindelse i Kina, hvor den har vokset vildt i mere end 200 millioner år. Det er af de måske ældste træer i verden. Det har sit udspring i Centralasien, hvor det vokser langs floderne.

Kosttilskud fra Ginkgo biloba består af ekstrakt eller tørrede, pulveriserede blade fra tempeltræet.

Ginkgo Biloba som Kosttilskud

Ginkgo Biloba har i mange år været anvendt som kosttilskud. Det bruges typisk til at hjælpe mod gener og symptomer som hukommelsesbesvær, koncentrationsbesvær og træthed især hos ældre mennesker.

Der er lavet tusindvis af medicinske forskningsartikler om Ginkgo biloba, og de fleste peger i samme retning nemlig, at Ginkgo har en væsentlig positiv virkning på især de arterielle blodkar, på blodpladerne og på visse cellestrukturer i hjernen. Dette er dog ikke videnskabeligt bevist, og de forskellige naturlægemidler og kosttilskud er ikke en mirakelkur, men kan være med til at bidrage til en normal funktion af kroppens systemer.

Hvad består Ginkgo Biloba af?

Ginkgo Biloba har en spændende ernæringsprofil, og indeholder både vitaminer og mineraler, der er vigtige for vores krops funktioner. Nedenunder finder du en oversigt over indholdet af vitaminer og mineraler pr. 100 gram Ginkgo Biloba.

  • Vitamin A: 558 IU
  • C-vitamin: 15 mg
  • Calcium: 2 mg
  • Jern: 1 mg
  • Vitamin B6: 0,3 mg
  • Magnesium: 27 mg

Derudover er en af Ginkgo Bilobas forcer, at det indeholder flavonoider (ginkgoloides og glycosider). Flavonider er kendt for deres antioxiderende egenskab, og kan formodentlig beskytte kroppens celler mod skade fra frie radikaler.

Hvordan virker Ginkgo Biloba?

Gingko biloba bladenes eksakte virkning er endnu ukendt, men det vides at især indholdet af de aktive indholdsstoffer ginkgoflavonglykosider og terpentrilaktoner er ansvarlige for dens mulige virkninger.

Der er foretaget undersøgelser der peger på at Ginkgo Biloba ikke bare virker på en måde, men på mange forskellige måder i kroppen. Indholdet af bioflavonoider og beslægtede stoffer kan være med til at vedligeholde og reparere dit blodkredsløb. Disse aktiviteter i kroppen bidrager til en forbedret blodgennemstrømning og ilttilførsel i alle kroppens organer. Den øgede blodtilførsel betyder desuden, at hjernens kredsløb holdes ved lige, og det er netop det ginkgo biloba er allermest kendt for. Denne effekt er dog ikke videnskabeligt bevist endnu, grundet mangel på forskning.

3 ikke beviste egenskaber ved Ginkgo Biloba

Der er lavet tusindvis af medicinske forskningsartikler om Ginkgo, og de fleste peger i samme retning nemlig, at Ginkgo har en væsentlig positiv virkning på kroppens kredsløb. Der er dog endnu ikke foretaget nok forskning, og derfor er de 3 virkninger ikke videnskabeligt bevist.

1. Har en positiv virkning på de arterielle blodkar

Som nævnt tidligere er der meget der tyder på at Ginkgo Biloba har en positiv indvirkning på de blodkar der fører iltet blod rundt i kroppen, altså dit blodkredsløb. Det er netop denne virkning, der gør de andre virkninger mulige, da blodkredsløbet, har stor betydning for kroppens mange funktioner.

2. Kan være med til at mindske kredsløbsforstyrrelser

Ginkgo anvendes ofte i kosttilskud specielt udviklet til kredsløbsforstyrrelser og kan bidrage til at mindske kredsløbsbesvær i benene, såkaldt “vindueskiggersyge” samt kolde hænder og fødder. Dette er dog ikke videnskabeligt bevist, selvom meget forskning tyder på dets virkning.

3. Vedligeholder din hukommelse og mindsker koncentrationsbesvær

Ginkgos evne til at øge ilttilførslen til hjernen giver dig et mentalt overskud, og kan have positiv virkning på hukommelsesbesvær samt koncentrationsbesvær.

Boost din mentale ydeevne med disse kosttilskud:

Er der bivirkninger ved Ginkgo Biloba?

Ginkgo biloba er normalt et sikkert tilskud at tage, men nogle mennesker kan opleve bivirkninger som mavebesvær, svimmelhed og hovedpine.

Hvis du lider af allergi, eller du er medicineret i forvejen, skal du altid rådføre dig med lægen, før du tager Ginkgo Biloba som kosttilskud.