Quinoa Grød

Quinoa Grød – Mættende Morgenmad

Quinoa Grød – Mættende Morgenmad

Måske du har prøvet den populære chia grød, men hvad med Quinoa grød? Den har stået lidt i skyggen af den meget fremtrædende chia grød, men quinoa grøden er mindst lige så god, og så er den mættende og mild om morgenen.

Ingredienser

  • 1dl lys quinoa (Mørk kan også bruges, den er dog mere intens i smagen)
  • 2 dl vand
  • 1 nip salt
  • 1dl kokosmælk eller soyamælk
  • 2 spsk. af din ynglings youghurt eller skyr
  • 1 tsk honning
  • 1/2 banan
  • Friske bær og nødder til topping

Sådan laver du din quinoa grød

  1. Aftenen før skylles quinoa i vand, og koges med 2 dl vand og et nip salt i omkring 15-17 min.
  2. Stil grøden på køl natten over
  3. Næste morgen blandes den kogte quinoa med mælken (efter dit valg) og en ½ most banan
  4. Varm grøden langsomt op i en gryde, mens du rører grundigt rundt
  5. Tilsæt honning, og varm op til du opnår en cremet konsistens
  6. Grøden kan sagtens serveres kold, bland blot istedet med kold mælk (kun 1/2 dl) og de øvrige ingredienser
  7. Anret grøden i en skål eller et glas, tilsæt din ynglings youghurt for at gøre grøden sødere (kan undlades)
  8. Til sidst tilsættes friske bær og nødder

Grøden kan altså både serveres kold ligesom chia grøden, men smager også skønt varm. Da grøden godt kan smage lidt neutralt tilføjer skyr eller youghurt et pift og en sødme til grøden. Grøden kan varieres i det uendelige, og du kan både røre lidt kokosmel, friske bær, eller kardemomme i når du varmer den op.

Velbekomme :-)

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen