Tea Tree Olie

Tea Tree Oil – Alt der er værd at vide!

Tea Tree Oil – Alt der er værd at vide!

Du har måske hørt om Tea tree oil i forbindelse med hudproblemer eller tør hovedbund? Men den æteriske olie har meget mere at byde på, og kan være effektiv i kampen mod mange andre problemer og gener.

Bliv klogere på tea tree oliens mange fordele nedenunder ↓

Hvad er Tea Tree Oil?

teatreeoil

Tea tree olie er en såkaldt æterisk olie, som udvindes fra træet Melaleuca alternifolias blade. Betegnelsen “tea tree” dækker dog over flere forskellige planter, men der menes typisk Melaleuca alternifolia, når vi taler om den æteriske olie. Derfor omtales tea tree olie også som melaleuca oil i nogle lande.

Træet vokser naturligt i Australien og New Zealand, men efter at have opdaget oliens mange fordele, er man begyndt at producere træet i andre lande, især i Nordafrika og USA.

Aktive stoffer i Tea Tree Oil

Tea Tree olien har i de seneste år fået en fast plads i diverse hudpleje produkter, shampoo’er, rengøringsprodukter samt i diverse olier og massageprodukter. Både almindelige forbrugere, men også forskere og store virksomheder har altså fået øjnene op for den effektive olie. Dens popularitet skyldes primært de naturlige antibakterielle og kløestillende egenskaber, som tea tree olien besidder. Effekten af disse er dog ikke videnskabeligt bevist.

Olien indeholder mere end 150 organiske komponenter, og de mest bemærkelsesværdige stoffer tea tree olien indeholder, er cineol og terpinol.

Ud af de 150 organiske komponenter er især to stoffer, med til at give olien dens mange fordele:

Cineol
Cineol er også kendt som det aktive stof i Eucalyptus olie, og kan virke slimløsnende og slimdrivende. Cineol bliver optaget i vores krop via næsen eller lungerne, når den æteriske olie indåndes.

Terpineol
Terpinol er tea tree oliens mest aktive ingrediens, hvilket giver olien sin antibakterielle egenskaber

Det australske kvalitetskrav for ægte Tea Tree Oil er, at olien indeholder mere end 30 % Terpineol og mindre end 15 % Cineol. Typisk er indholdet af Terpineol over 40%

8 anvendelser af Tea Tree Oil

Da virkningerne ved den populære Tea Tree Oil stadig undersøges grundigt, findes der endnu ikke nogen 100% beviste egenskaber. Dog har vi samlet 6 forskellige anvendelser af olien, som den har vist sig at være effektiv til:

1. Uren hud

Da olien er antibakteriel, kan den forhindre nye bumser i at opstå. Olien renser porerne med sine aktive stoffer, og efterlader huden ren og beskyttet.

Du kan med fordel påføre en til to dråber olie på en vatpind og forsigtigt duppe på de udsatte steder.

2. Tør & irriteret hovedbund

Tea Tree Oil indeholder netop indholdsstoffer, der modvirker bakterier og kløe, og kan derfor være med til at mindske kløe og irriteret hovedbund.

Tilsæt et par dråber olie i din shampoo eller balsam, og lad sidde i et par minutter.

3. Forkølelsessår

Med sine aktive stoffer, kan den antibakterielle olie være med til at skabe en beskyttende hinde omkring såret, og gør det vanskeligere for bakterier at trænge ind i såret.

Påfør en dråbe eller to Tea Tree olie direkte på såret med en vatpind.

4. Fodsvamp

Svampelidelser er til stor gene, og symptomerne er blandt andet kløe og hudirritation. Som nævnt tidligere er tea tree olien kendt for at virke kløestillende. Med de antibakterielle stoffer virker olien kølende og modvirker kløe og irritation.

Fyld et fodbad med vand og tilsæt et par dråber Tea Tree Oil til at behandle tåneglesvamp eller fodsvamp.

5. Myggemiddel

Tea tree olie er som sagt med til at modvirke kløe og ubehag på huden, og så har det en meget kraftig lugt, der skræmmer myg væk.

Påfør olien direkte på dit myggestik, eller smør dig ind i den kraftige olie for at holde myggene væk

6. Skæl

Tea Tree Oil indeholder netop indholdsstoffer, der modvirker bakterier og kløe, og derfor kan du med fordel prøve en shampoo med indhold af Tea Tree Oil, der er et effektivt middel mod skæl.

Du kan også selv Tilføje et par dråber Tea Tree Oil til din favorit shampoo til behandling af skæl.

7. Dårlig ånde

Lider du af dårlig ånde, kan tea tree olien også være behjælpelig, da den virker antibakteriel, og kan fjerne lugtgener forårsaget af baterier og snavs.

Skyl og gurgl munden med et par dråber af tea tree olie, blandet i vand, for en frisk og ren smag, men du må ikke sluge det!

8. Rengøringsmiddel

Den æteriske olie kan også bruges som et rengøringsmiddel, og er fantastisk til rengøring af vinduer, gulve, fliser og køkken overflader. Og så får du tilmed en kemikalie-fri rengøring.

Tilføj en teskefuld ren tea tree olie per 4 liter vand, giver en frisk duft og et rent udtryk

Australian Bodycare – Pleje med Tea Tree Olie

Australian Bodycare har udviklet en række produkter med Tea Tree Oil, som uden at irritere huden effektivt hjælper og forebygger diverse hudproblemer og hårproblemer. Tea Tree Oil er tilsat de enkelte produkter i forskellig koncentration alt efter hvilket produkt der er tale om, samt efter hvor på kroppen produktet skal benyttes. Dette betyder at hudens naturlige balance bibeholdes, uden at den naturlige bakterieflora ødelægges.

Hovedbundskur med tea tree oil

Med denne hovedbundskur, hjælpes du på vej mod en hovedbund fri for skæl, irritation og tørhed.

 • Produktet fungerer som en intens hovedbundskur
 • Masken har til funktion at berolige en kløende og irriteret hovedbund
 • Forebygger skæl og eventuel tørhed
 • Tilfører fugt til hovedbunden

Ansigtsmaske med Tea tree oil

Med denne eksfolierende og rensende ansigtsmaske fra Australian Bodycare, hjælpes du godt på vej mod en ren hud uden hudorme og bumser. Masken er lerbaseret og med naturlig tea tree oil fra Australien.

 • Indeholder sandeltræs nøddeskaller der modvirker udviklingen af hudorme
 • Fungerer som en dybderensende behandling og forebyggelse af uren hud
 • Har et naturligt højt indhold af AHA, der blidt fjerner døde hudceller

Ren tea tree olie til uren hud

Den rene Tea Tree Olien fra Australian BodyCare virker bakteriehæmmende og er derfor god til behandling af bumser og uren hud. Udover at bruge Olien rent og alene, kan du også tilsætte et par dråber i dit fodbad, eller i dine andre hudplejeprodukter. Det kan f.eks. være dine hårprodukter, så håret også får nytte af oliens antiseptiske virkning.

 • Tea Tree Oil’en er klar til brug
 • Uden parabener
 • Indeholder 100% Tea Tree Oil
 • Virker bakterihæmmende
 • Kan tilføjes hudpleje, hårpleje og fodplejeprodukter