3 Slags Dip

3 slags nemme dip

3 slags nemme dip

Du får her opskriften på tre lækre dips. Du kan bruge dem som dip til eksempelvis grøntsagsstænger, knækbrød eller på ristet rugbrød.

Avokadodip med feta:

  • 250 gram feta (gerne i blok, da den ofte er mere cremet)
  • 1 hvidløg
  • 2 modne avocadoer
  • 2-4 spsk creme fraiche eller græsk yoghurt
  • evt. citronsaft og frisk persille
  • Salt og peber

Blend alle ingredienserne og smag til med citronsaft, persille, salt og peber.

Haydari – tyrkisk dip

  • Rød peberfrugt
  • 150 gram feta (gerne i blok, da den ofte er mere cremet)
  • 2 spsk. hakket persille
  • 1 spsk. olivenolie eller anden olie
  • 1 spsk. vand
  • 1 presset fed hvidløg
  • Chilipasta, chiliflager eller chilipulver

Rens og fjern kerner fra peberfrugten. Skær den ud 4 stykker og grill dem i ovnen til der kommer mørke/sorte pletter på. Lad peberfrugten køle af. Når peberfrugten er afkølet, pilles skinnet forsigtigt af og skær kødet ud i grove stykker. Put alle ingredienser i en blender og blend til du opnår en lidt grov konsistens.

Persille pesto

  • 4 håndfulde bredbladet persille
  • 1 dl. solsikkefrø eller pinjekerner
  • 4 spsk. revet parmasanost
  • 2 fed hvidløg
  • 4-6 spsk olivenolie
  • salt og peber

Blend alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber. Du kan også bruge persille pesto’en oven på ristet brød eller dyppe grøntsager i pesto’en.

 

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen