æbleeddike

Æblecidereddike på 8 måder

Æblecidereddike på 8 måder

Når først du har fået øjnene op for æblecidereddike og dets mange gode virkninger så vil du ikke se dig tilbage. Den kan være med til at mindske oppustethed, og så er æblecidereddiken også en værdifuld ingrediens i den daglige rengøring eller til at give flot og skinnende hår.

Egenskaberne er mange og du kan blive meget klogere på dem lige nedenfor.

Hvad er Æblecidereddike?

Æblecidreddike bliver fremstillet ved at man gærer æblesaft til cider og derefter syrner saften til eddike. Eddiken virker regulerende på mange forskellige gener, og er i mange år blevet brugt til mange forskellige husråd.

1 – Hjælp til oppustethed

Æblecidereddike kan være med til at stimulere mavesyren. Indtag 1-2 spiseskefulde blandet op i vand før et måltid. Det kan bl.a. resultere i, at du ikke føler dig så oppustet bagefter måltidet.

2 – Bedre mundhygiejne

Hold dine dyrebare tænder sunde! Eddiken kan være med til at dræbe uønskede bakterier i munden. Bland vand og æbleeddike og ”gurgl” det rundt i munden. Skyl efter med almindeligt vand. Det kan også medvirke til bedre ånde pga. den antibakterielle virkning.

3 – Ondt i halsen

Den antibakterielle virkning kan også virke beroligende på en øm hals. Du ”gurgler” bare på samme måde som før. Dog må blandingen godt indeholde lidt mere eddike end vand.

Æblecidereddike til brug i hjemmet

Udover de gode egenskaber for din krop, så har æblecidereddike også en masse praktiske anvendelsesmetoder.

4 – Naturlig rengøring

Gør huset rent uden kemikalier. Æblecidereddike indeholder eddikesyre som er en antimikrobiel, som ofte er brugt i rengøringsmidler. På denne måde slipper du bare for alle de andre unødige kemikalier.

5 – Udryd skadedyr i hjemmet

Sig farvel til de små irriterende bananfluer. Hæld en lille smule æblecidereddike i et glas og luk toppen med husholdningsfilm. Prik nogle små huller i toppen og lad glasset stå. Bananfluerne bliver naturligt tiltrukket af duften og bliver fanget nede i glasset.

6 – Kom lopperne til livs

Bland 1 del vand med 1 del af eddiken og put det i en sprayflaske/forstøver. Spray det ud på pelsen af din hund eller kat og gnid det godt ind. Det skulle eftersigende holde lopperne væk – og oveni købet også bliver pelsen også ekstra blød.

7 – Giv dit eget hår ekstra glans

Det er ikke kun dit kæledyre som kan nyde godt af mikset med 1 del vand og 1 del eddike. Du kan bruge samme blanding til dit eget hår, hvilket gør det skinnende og blødt.
Man kunne godt frygte at det ville lugte meget skarpt af eddike, men ud fra vores erfaringer er dette ikke tilfældet.

8 – En god dressing

Du kan bruge dressingen til en helt almindelig salat, fisk eller stegte grøntsager. Den er bare allround-god på trods af så simpel den er.

Det skal du bruge:
2 dele olie, 1 del æblecidereddike. Smag til med sennep og honning – gerne Manuka Honning, så får din dressing et ekstra sundhedsboost.

Når du køber æblecidereddike så er det vigtigt altid at købe den økologisk og upasteuriseret, da dette vil sikre dig det bedste resultat.

Æblecidereddike på en ny måde

Er du træt af at skulle klemme den bitre, og til tider uspiselige æblecidereddike ned? Så vil du uden garanti være fan af denne nyhed fra New Nordic.

Nu kan du spise æblecidereddiken som gummy, der giver dig æblcidereddikens gode egenskaber uden den lidt skarpe smag.

Sådan fremstilles Gummyen:

Æblerne bliver først koldpresset, og den friske most bliver derefter fermenteret til eddike ved at tilføje “eddikemor” – en eddikesyrebakterie. Æblecidereddiken tørres derefter til pulver og danner basen i disse æblecidereddike gummies. 

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen