A Vitamin Creme

A vitamin creme – Alt om vitaminer til huden

A vitamin creme – Alt om vitaminer til huden

Det kan være svært, at finde hoved og hale i alle de forskellige cremer der findes på markedet, og især hvad de kan gøre for huden.

Vi har sat os for at undersøge hvorfor netop A vitamin creme, er blevet så populær, og så kigger vi også nærmere på 3 andre vigtige vitaminer for huden, nemlig B, C & E.

A vitamin creme

A-vitamin kendes også som retinol, og er nok en af de mest testede vitaminer til huden. A vitamin creme bliver anbefalet af hudlæger og skønhedseksperter verden over, og har de seneste par år fået stor anerkendelse.

A vitamin kan også kendes under navnene: retinol, retinaldehyd, retinyl acetate, retinyl palmitate eller retinyl retinoid. Kært barn har rigtig mange navne! :-)

A vitamin til rynker og pigmentering

Hvis du vil reducere fine linjer og rynker, er A vitamin lige et vitamin for dig. A vitamin creme kan nemlig være med til at stimulere cellefornyelsen, og derved udglatte linjer og rynker, og tilmed pigmentering. Hos lægen kan du få A-vitaminsyre på recept, dog er et velformuleret A-vitamin produkt fra kosmetikkens verden, ikke nødvendigvis et dårligere valg. De receptpligtige cremer med højere indhold af retinol, bruges ofte til behandling af akne eller en ujævn hudtone. Det er dog en langt skrappere behandling end produkterne du kan købe i butikkerne, og de kan medføre ekstrem lysfølsomhed og meget tør hud.

I de almindelige cremer og serummer, som du kan få uden recept, finder du en mildere form for A-vitamin, som også kaldes for retinol, retinaldehyd eller retinylpalmitat og retinylacetat.

Sådan bruger du A vitamin creme:

  • Det er vigtigt at starte langsomt op, når du begynder at bruge en A-vitamincreme. Brug den kun to til tre gange om ugen
  • Efter et par uger, kan du bruge cremen som du ville bruge en almindelig creme, dog kun 1 gang i døgnet
  • Brug helst A vitamin cremen om aftenen, da vitaminet bliver nedbrudt i kontakt med solens stråler

B vitamin creme

B-vitamin er ikke bare B-vitamin, der findes mange forskellige slags B vitaminer, og det kan komme i flere varianter. I hudpleje vil du dog ofte støde på B3-vitamin, også kaldet Niacinamide, som virker som en antioxidant. Du vil måske også støde på B12, som i kliniske studier har vist sig, at være effektiv til kløe og tør hud.

B vitamin til rødme og uren hud

Da B vitaminet virker som en antioxidant, er det med til at beskytte din hud mod udefrakommende faktorer som vind og vejr. Derudover har vitaminet B3 vist sig at kunne dæmpe rødme, og uren hud, da det øger cellefornyelsen. B3 kan også være med til at hæmme transporten af melanin i cellerne, og kan derved bremse udviklingen af pigmentpletter.

Der skal dog helst være minimum to procent af vitaminet i cremen eller serummet, før det har en effektiv virkning.

Sådan bruger du B vitamin creme

  • Brug B vitamin creme som du ville bruge andre cremer
  • Der er endnu ingen kendte bivirkninger, så du kan frit bruge cremen dagligt

C vitamin creme

C-vitamin fungerer også som en antioxidant, der er med til at stimulere dannelsen af de kollagene fibre i din hud. Vitaminet beskytter også din hud mod udefrakommende skader, forårsaget af sol, vind og vejr.

C vitamin til solskader, rynker og pigmentpletter

C vitamin finder du ofte i anti-age produkter, fordi den netop er med til at sætte gang i kollagenproduktionen, som er det stof der har betydning for vores huds aldring.

I hudpleje optræder C-vitamin ofte i form af ascorbylpalmitat eller magnesium-ascorbylfosfat. Den første har en beroligende og forbedrende effekt på solskader og ældre hud. Den anden hæmmer dannelsen af ny pigment i huden og er effektiv til pigmentpletter.

Sådan bruger du C vitamin creme:

Du kan bruge din C vitamin creme hver morgen og aften, da formlen tit er mild og fungerer som en dagcreme. C vitamin er hyppigt brugt i anti-age produkter, grundet dets kollagen støttende egenskaber.

E vitamin creme

E vitamin kaldes også for tokoferol, og er specielt god til tør og glansløs hud. Vitaminet er med til at øge det antioxidante forsvar i din hud, og beskytter dermed mod de frie radikaler i luften, som nedbryder dine celler. E vitamin holder altså din hud frisk og smidig.

E vitamin til tør og glansløs hud

Cremer og serum med E vitamin virker fugtighedsgivende, og anvendes for det meste til at behandle hud, der er tør, solskadet eller kløende.

E-vitamin hjælper også med at opbygge væv og fremme blodcirkulationen, så din hud kan komme til at se så sund ud som muligt.

Sådan bruger du E vitamin creme:

Brug gerne C vitamin og E vitamin creme sammen, eller find en creme der indeholder begge dele. De 2 vitaminer forstærker og forlænger nemlig hinandens effekt.

Vi har fundet 3 produkter med både E & C vitamin: