Kollage Tilskud Test

Alt om Kollagen

Alt om Kollagen

Du har med garanti hørt om kollagen før, set det som ingrediens i din yndlingscreme, eller måske du har set det på hylden med kosttilskud?

Men når det kommer til stykket, ved du så egentlig hvad kollagen er, og kan gøre for din krop? Hvis ikke, kan du læse meget mere om det effektive protein nedenunder.

Hvad er Kollagen?

Kollagen eller collagen, er et af de vigtigste proteiner, og spiller en helt afgørende rolle for din krop. Faktisk udgør netop dette protein en tredjedel af proteinerne i din krop. Det er en uundværlig byggesten til dine mange muskler, knogler, hud, blodkar og sener.

Hvad gør kollagen for vores krop?

Kollagen bliver dannet i hudcellerne i dermis (læderhuden) og sørger for at holde din hud elastisk, fast og hjælper din krop med at erstatte de døde hudceller. I vores led og sener er kollagen basalt set den “lim”, som hjælper med at holde kroppen sammen.

Hudcellernes dannelse af kollagen falder med alderen, og er en medvirkende årsag til, at vi udvikler rynker, når vi bliver ældre.

Hvad sker der med huden når vi bliver ældre?

Med alderen falder vores kollagenproduktion altså betydeligt, og det vil betyde, at din hud kan begynde at hænge, du kan få flere rynker, og din hud kan føles slap. Mange kvinder vil opleve en stor reduktion i kollagenproduktionen efter overgangsalderen, da det faldende østrogenniveau, også får kollagenproduktionen til at falde.

Er du i tvivl om, hvilket kollagen tilskud du skal have? Så kan du med fordel læse Kollagen test: Vælg det bedste kollagen tilskud til dit behov

Din huds opbygning

Din hud består af tre lag, der hver især har deres funktion:

1. Overhuden:
Yderst finder du overhuden. Det er her nye hudceller dannes.

2. Læderhuden:
Dernæst kommer læderhuden, som består af bindevæv, og det er her hyaloronsyre, elastin og kollagen dannes.

3. Underhuden
Helt inderst er underhuden, som er et fedtlag, bestående af fedtceller.

I læderhuden dannes de to vigtige fibre, kollagen og elastin. Kollagens funktion er som sagt, at styrke og støtte din hud, mens elastins funktion er at gøre din hud mere elastisk. Allerede fra 25-års-alderen, danner din hud dog ikke så hurtigt kollagen og elastin, og huden mister derfor gradvist noget af sin styrke og smidighed.

En livsstil, der byder på rigeligt af sukker, cigaretter, alkohol og overdreven soldyrkelse – bidrager også til at nedbryde kollagen-niveauerne hurtigt!

Kollagen & C-vitamin

C-vitamin er et de vitaminer vi ikke selv kan danne i kroppen, men som er utrolig vigtig for produktionen af kollagen. C-vitamin er faktisk det eneste vitamin der booster kollagenproduktionen i læderhuden, og som derved kan gøre huden spændstig, frisk og mere ensartet. Derfor kan det være en god ide, at kigge efter cremer der indeholder C-vitamin.

C-vitamin bidrager til:

 • At skærme dine celler mod oxidativt stress.
 • Normal dannelse af kollagen, der har betydning for velfungerende knogler, brusk og hud.
 • Re-genereringen af den reducerede form af E vitamin.

3 hudplejeprodukter med C-vitamin

Når du vælger hudpleje til aldrende hud, er det en god ide at kigge efter produkter med C vitamin. Du finder både cremer, forskellige slags serums og dybderensende masker med det effektive kollagenboostende vitamin. Vi har samlet de 3 mest populære nedenunder:

Serum fra Annemarie Börlind

Dette serum fra Annemarie Börlind giver tør, træt og stresset og solbeskadiget hud en speciel infusion af vitaminer.

 • Den naturlige regenerering af huden stimuleres
 • Irriteret hud beroliges
 • Vitamin C stimulerer produktionen af kollagen, og huden beskyttes mod for tidlig ældning

Lermaske fra fra Beauté Pacifique

Beauté Pacifique dybderensende lermaske, er med tre forskellige typer af ler. Masken exfolierer blidt døde hudceller og reducerer fedtet hud.

 • Den indeholder blandt andet Citrus Medica Limonum Extract, som er en kilde til Vitamin C
 • Den fungerer som et naturligt antioxidant, og stimulerer collagensyntesen
 • Masken exfoliere blidt døde hudceller og reducere fedtet hud

Beauty Booster creme fra Greenpeople

Førstehjælp til din hud. Giver huden et intensivt ’age confident’ skønhedboost der fugter, nærer og balancerer, samt øger kollagenproduktionen og genskaber hudens elasticitet med både A og C vitamin.

 • Grønne marine makroalger sikrer intens hydrering af hudens dybere lag
 • Tara Bush er rig på fugtbindende polysakkarider der glatter huden og reducerer forekomsten af rynker
 • Grøn te beskytter mod nedbrydning af collagen og bevarer hudens struktur

3 kosttilskud med Kollagen

Det er selvfølgelig vigtigt at smøre det rigtige på din hud, men hvad så med at smøre den indefra?

Du får tit at vide, at du er hvad du spiser, og det gælder også for din hud. Derfor finder du et stort udvalg af kosttilskud der kan være med til at booste din kollagenproduktion. Vi har kigget nærmere på de 3 mest populære:

New Nordic Collagen Filler

Hudplejetabletter der tilfører huden næringsstoffer indefra for en strålende og smuk hud. Den indeholder videnskabeligt dokumenterede ingredienser, som mindsker synligheden af fine linjer og rynker.

 • Hjælper med at forbedre hudens fasthed og elasticitet
 • Beskytter cellerne mod oxidativ stress
 • Indeholder vitamin C, som bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende hud

Natur Drogeriets Collagen-Boost

Collagen-Boost indeholder vitamin-C samt hydrolyseret kollagen – som er en letoptagelig form af kollagen. Den indeholder granatæbleekstrakt, ellaginsyre og kisel, der alle sammen har en indvirkning på huden.

 • C-vitamin hjælper din krop med at have en normal dannelse af kollagen
 • C-vitamin har en betydning for om vi har en normal fungerende hud som er spændstig og ungdommelig

Colpropur med Collagen og C vitamin

Colpropur med neutral smag indeholder hydrolyseret collagen med vitamin C. Kommer i en smart pulverform, der kan udrøres i mælk, eller i kakao, yoghurt og vand.

 • Protein bidrager til vedligeholdelse af muskelmasse og af normale knogler
 • Vitamin C bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende knogler, brusk, tandkød, hud og tænder.