Maple Leaf

Gå efteråret i møde – Beskyt huden med 5 gode råd

Gå efteråret i møde – Beskyt huden med 5 gode råd

Efteråret er lige rundt om hjørnet, temperaturen daler, og mange oplever at huden ændrer sig og kommer i ubalance.

Beskyt huden mod de klassiske faldgrupper, som irriteret og tør hud, røde plamager og kedelig udstråling med 5 gode råd til ekstra pleje.

Sådan påvirker vejret din hud

Efteråret er på vej, vejret bliver køligere, og huden bliver meget nemt påvirket af dette. Den fine hud, som har været udsat for sol henover sommeren skriger efter fugt.

Det kølige vejr gør det ekstra vigtigt for dig at beskytte din hud. Specielt huden i ansigtet er især udsat, da den er synlig for det skiftende efterårsvejr med blæst, kulde og frost.

Vejret gør at din hud hungrer efter mere fugt, og ekstra plejende hudplejeprodukter skal til for at give den naturlige glød tilbage.

Beskyt huden indefra

I efteråret har din hud behov for ekstra pleje. En pleje som også skal komme indefra.

Først er det vigtigt at drikke rigeligt med vand. Drik gerne 2-3 liter om dagen. Vand er nemlig et fantastisk middel mod tør hud, som gør at huden hele tiden opretholder hudcellernes optimale væskebalance.

Dernæst er det en god ide at få vitaminer og kosttilskud, som hjælper din hud med at genoprette fugtbalancen. Her vil omega fedtsyrer og C vitaminer være ideelle.

Omega 3

INDSÆT ALT

Omega 3 er en essentiel fedstyre, som vil sige, at kroppen ikke selv kan producere dem alene.

Omega 3 findes bl.a. i vegetabilske olier, nødder (primært valnødder), græsfodret animalsk fedt og i fiskeolie.

Hvordan virker omega 3 på huden?
Omega 3 giver fugt og styrke til din hud indefra.
Derudover udgør omega 3 en beskyttende barriere i det inderste hudlag, og forhindrer din hud tørrer ud.

Den anbefalede daglig dosis af omega 3
Den anbefalede daglig dosis af omega 3 er mellem 1000-2000 mg med et indtag af 250 mg EPA og DHA.

For ikke at gøre det mere besværligt end det er, så har mange udbydere kapsler med det præcise daglige indtag af omega 3.

Omega 6

Omega 6 er en essentiel fedtsyre, som betyder at kroppen ikke selv kan producere dem alene.

Omega 6 findes bl.a. i kød, fjerkræ og æg samt nød- og plantebaserede olier.

Hvordan virker omega 6 på huden?
Omega 6 går ind og arbejder med de kritiske komponenter til cellernes udvikling og sørger for at opretholde en sund hud.

Den anbefalede daglig dosis af omega 6
Omega-6 skal man ikke være så bekymret for. De fleste opnår den daglige mængde igennem kosten, da mange fødevarer indeholder omega 6.

Ser man på forholdet mellem omega-3 og omega-6, så skal du have 2 gange så meget omega-6 som omega-3. Forholdet vil her være 1:2 i omega-6 favør.

Omega 9

Omega 9 er oliesyre, som din krop helt naturligt producerer selv.
De findes i bl.a. avocado, mandler, sesam, jordnødder samt raps- og olivenolie.

Hvordan virker omega 9 på huden?
Omega 9 har med sit indhold af oliesyre en god absorberingseffekt i huden, og har anti-inflammatoriske og blødgørende egenskaber. Derfor er omega 9 velegnet til dig med tør hud.

Den anbefalede daglig dosis af omega 9
Da kroppen selv danner omega 9 gennem kosten, er det ikke nødvendigt at supplere din kost med kosttilskud.

C vitamin

C vitamin er en askorbinsyre også kaldt askorbat, som vi ikke selv kan danne i kroppen.
Det findes bl.a i appelsiner, hypen og persille, hvor der er et højt indhold af C vitaminer.

Hvordan virker C vitamin på huden?
C vitaminer er godt til huden, da det bidrager til at producere kollagen, som resulterer i bl.a. færre rynker og giver glød. Samtidig gør C vitamin at din hud vil se frisk og glat ud.

Den anbefalede daglig dosis af C vitamin?
Det daglige indtag for voksne er 75 mg. Hvis du er gravid eller ammende anbefales et dagligt indtag på 85-100 mg.

5 gode råd til at beskytte din hud mod efterårsvejret

Vi har samlet 5 gode råd til dig, som gerne vil bevare en sund hud. Huden er oftest mere sart over for det kølige vejr i efteråret, og det kræver ekstra pleje.

1 – Fugtgivende og beroligende creme

Det kølige vejr kan gøre din hud tør og træls. Derfor er det en god ide at investere i en creme, som er ekstra fugtgivende og reparerer huden.

Undgå parfume, og gå efter de cremer, som har et indhold af fedtstoffer (lipider), som forhindrer at din hud bliver tør. Det anbefales at din creme har et fedtindhold på 40%.

Vi anbefaler til tør og irriteret hud:
Murad Blemish Control Oil-Control Mattifer er en 3-i-1 ansigtscreme, som kontrollerer produktionen af talg, og giver et mat finish, samt beskytter mod solens UVA/UVB stråler med et indhold af solfaktor 15. Ansigtscremen indeholder ekstrakt fra argan, som gør din hud både glattere og blødere.

2 – Peeling af ansigt

For at forbedre hudens kvalitet samt fjerne døde hudceller, så er peeling et must i din hudplejerutine.

Peeling forbedrer porer, og øger blodcirkulationen så din hud får en sund udstråling. Derudover gør peeling at din hud bedre absorberer de plejende produkter, som du forkæler dig med.

Vi anbefaler til tør hud
Murad AHA/BHA Exfoliating Cleanser er en ansigtsrens med dobbeltvirkende effekt, som både renser og exfolierer din hud.
AHA-frugtsyre fjerne de øverste lag af døde hudceller, hvor BHA-frugtsyre gennemtrænger hudfolliklerne, som er i huden, og hvis de bliver blokeret vil man opleve man får bumser.
Din hud efterlades ungdommelig spændstig og med en genoprettet styrke.

3 – Beskyt huden mod kulde og vind

Forkæl din hud med en serum, som går ind og reparerer huden. Faktisk vil du opleve en bedre effekt af din hudplejerutine ved brug af serum.
Med dens aktive ingredienser trækker et serum dybere ind i huden, end en almindelig creme, og giver derfor bedre fugt end almindelige cremer.

Det betyder ikke at man skal undgå en fugtgivende creme. Det som en creme gør modsat en serum er, at den fugter og beskytter det øverste lag i huden, hvor i mod en serum går ind og reparerer huden indefra.

4 – Beskyt huden mod solen

Selvom solens stråler i efteråret byder på en køligere temperatur, må du ikke undervurdere solens stråler. UV-strålerne trækker stadig i gennem, selvom himlen er overdækket med skyer.

Derfor er det en god ide fortsat at bruge solcreme. Der findes mange solcremer specielt til ansigtet, som hverken fedter og kan bruges både under og oven på din makeup.

Vi anbefaler til beskyttelse af solen:
Murad Environmental Shield Essential-C Day Moisture SPF 30 er en ansigtscreme, som giver dig den ultimative beskyttelse mod vejret. Indeholder C vitamin og solfaktor 30, som giver huden en øget elasticitet og fremmer kollagenproduktionen så din hud bliver strammere. Forebygger ovenikøbet pigmentfejl.

5 – Undgå for lange bade

Selvom det er tiltrængt at stå under den varme bruser i lang tid efter en kold dag, så er det slet ikke så sundt for din hud. Vand går nemlig ind og renser din hud og skyller de naturlige olier væk, som gør at din hud dehydrerer.

Undgå derfor lange bade, og brug gerne lunkent vand frem for det alt for varme.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen