Bearnaisemayo

Bearnaisemayo

Bearnaisemayo

At lave hjemmelavet mayonnaise er ikke så avanceret som det måske lyder og det smager bare bedre end købe-versionen. Her er mit bud på en lækker mayonnaise med et strejf af bearnaise, som fungere perfekt som tilbehør til aftensmaden.

Ingredienser til basismayonnaisen

  • 2 æggeblommer (1 bæger pasteuriseret)
  • 1 tsk salt
  • 3 dl rapsolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • Et drys hvid peber

Sådan gør du

  1. Når man laver mayonnaise er det vigtigt, at alle ingredienserne har den samme temperatur. Stil derfor alle ingredienserne sammen på køkkenbordet i en times tid før du går igang. Derved mindskes risikoen for, at mayonnaisen skiller.
  2. Pisk først æggeblommer og salt. Jeg bruger min foodprocesser, men en elpisker eller et piskeris og masse af armkræfter kan også bruges.
  3. Olien hældes, i en tynd stråle, ned i skålen samtidig med, at du pisker. Hav tålmodighed, ellers risikerer du, at mayonnaisen skiller.
  4. Når alt olien er kommet i, tilsættes resten af ingredienserne og der piskes en ekstra gang.

Nu har du en mayonnaise, der sagtens kan spises som den er, men som også kan laves til en lækker bearnaise-version.

Ingredienser til bearnaisemayo

  • En protion basismayonnaise
  • 1 fint hakket skalotteløg
  • 1 1/2 spsk tørret estragon
  • 2 tsk bearnaiseessens
  • 1 tsk dijonsennep

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne godt

Mayonnaisen smager bedst kold, så opbevar den i en tætsluttende beholder i køleskabet. Basismayonnaisen kan holde sig i ca. 1 uge og bearnaiseversionen i et par dage i køleskab.

OM
recipe image
Opskriftsnavn
Bearnaisemayo
Udgivet
Tid i alt

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen