Chia Mit Himbeeren

Chia/hindbærgrød med skyr

Chia/hindbærgrød med skyr

Et lækkert alternativ til den almindelige frugtyoghurt, der på ingen måde gør noget godt for dig og din krop, er denne sunde og proteinrige chiagrød med skyr. Den er super let at lave – men det kræver lige lidt planlægning, for chiagrøden skal trække natten over i køleskabet. Opskrift udarbejdet af kostvejleder Heidi Kronvold, www.foodfix.dk

Ingredienser

  • 2 spsk. chiafrø
  • En god håndfuld frosne hindbær
  • Kokosvand eller almindeligt postevand, nok til at dække chiafrø og bær
  • Evt. en anelse vaniljepulver
  • 2 spsk. Skyr
  • 5-10 mandler eller bær

Sådan gør du

  1. Put chiafrø og frosne bær i en lille beholder med låg.
  2. Hæld vand eller kokosvand over frø/bær, så det hele er dækket godt (Chia suger MEGET væske).
  3. Sæt låg på beholderen og sæt den i køleskabet natten over.
  4. Næste morgen anretter du Skyr og Chia/hindbærgrød i et højt glas.
  5. Top af med mandler eller bær

Skal jeg koge mine bær?

Det forsøger Filip fra Helsebixen her at svare på…

“De officielle råd lyder som følger: “Vil man være på den sikre side, kan man vælge at koge frosne bær, inden de bruges. Det er på eget ansvar, hvis man i private hjem fx tilbereder smoothies eller pynter desserten med frosne bær, der ikke har været kogt.”

Det er ikke bærerne i sig selv der er farlige, men måden de er behandlet på. Der kan nemlig sætte sig en lille virus på bæret, som bliver frosset med ned. Men det samme virus kan du i princippet lige så godt få fra et friskt æble i supermarkedet.

Jeg plejer bare altid at købe dansk og jeg har ikke oplevet problemer :-) Men jeg tror bare man skal gøre op med sig selv, hvor urolig man er for det.

Der er lidt ekstra læsning om det lige her: Skal de frosne bær koges?.”

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen