Ginseng

Ginseng – Din naturlige vej til energi

Ginseng – Din naturlige vej til energi

I gamle dage var Ginseng roden sin vægt værd i gulv, og har længe været kendt som en mirakelrod i kina og Korea. Men hvad er det egentlig, der er så spændende ved lige præcis denne roden?

Det har vi kigget nærmere på, og du kan læse meget mere om den populære rod nedenunder.

Hvad er Ginseng?

Ginseng er en af de mest anvendte planter i østen til alt lige fra naturmedicin, madlavning og som kosttilskud. Planten blev opdaget for over 4000 år siden i Koreas dybe skove. I gamle dage var roden forbeholdt de finere folk, og var en dyr fornøjelse. Faktisk så dyr at det kun var kejsere og adelige der havde råd til roden. I dag er ginseng for alle, og kan købes i de fleste helsekostbutikker.

Ginseng rod

Ordet ginseng udtales “shin-seng”, som på kinesisk betyder “menneskelignende”.

Det er stadig dyrt at købe den lille rod, og det hænger sammen med, at roden først efter 6-7 år er vokset til, og den udpiner jorden så meget, at der går 15-20 år, før den igen kan dyrkes samme sted.

Vælg den ægte Ginseng

Panax Ginseng – også kendt som C. A. Meyer eller koreansk ginseng – er den mest solgte og kendte på verdensmarkedet, og regnes blandt eksperter for at være den mest effektive variant. Det er vigtigt at adskille Panax Ginseng fra andre ginseng-efterligninger som f.eks. russisk rod (sibirisk ginseng), som er en helt anden type.

Ginsenosider

De aktive stoffer i ginseng kaldes ginsenosider. De udvindes af plantens rod, der skal vokse fem til seks år, før den må høstes.

Roden indeholder mange forskellige ginsenosider samt østrogenlignende stoffer, der hævdes at have en virkning, forskellige steder i kroppen og på forskellige tilstande. Dog findes der ikke nok forskning der kan understøtte disse virkninger, og derfor har ginseng ikke nogle godkendte virkninger endnu.

Hvilke virkninger har roden?

Ginseng har som nævnt tidligere været brugt i årtusinder i Kina, og der er gennemført en omfattende videnskabelig forskning på området. Nogle af de mulige fordele der er omfatter din krops modstandskraft.

Energi og koncentration
Du finder Ginseng i tilskud der er specielt udviklet til at forbedre din energi og koncentration, men der er endnu ikke nogle beviste virkninger for roden.

En dansk undersøgelse har vist, at ginseng har en effekt hos mennesker, der føler sig trætte, udmattede og uden initiativ, dette er dog ikke videnskabeligt bevist. 

Sexlyst
Det menes, at roden har ry for, at kunne øge mænds sexlyst og potens, fordi ginsenosider, som er de aktive stoffer i roden, siges at kunne frigøre det mandlige hormon testosteron – og dermed stimulerer kønsdriften.

Det skal du kigge efter

Der er stor forskel på indholdet af ginseng i de forskellige produkter på markedet, og de angives på forskellige måder:

  • Mængden af ginsengrod
  • Mængden af standardiseret ginsengekstrakt
  • Mængden af ginsenosider

Det der bedst angiver styrken af kosttilskuddet er faktisk mængden af ginsenosider, da det er det, som giver rodens energistyrkende egenskaber. Indholdet af ginsenoider skal gerne ligge på mindst 8 mg. Hvis tallet er mindre end 2 mg, er indholdet meget lavt.

Forskellige former

Du finder tilskud med den populære rod både som kapsler og i flydende form, og så kan du også finde den i te og tyggegummi. Vi har samlet de 3 mest populære produkter nedenunder:

1. Panax Ginseng eliksir

Der er bare perioder i hverdagen, der kræver mere energi – hvad enten det er fysisk eller mentalt. Panax Ginseng eliksiren kan være med til at forbedre den psykiske og fysiske præstationsevne.

Med en daglig dosis på 15 ml, får du hele 1000 mg ginsengrod, og 12 mg ginsenosider.

  • Panax Ginseng forbedrer den psykiske og fysiske præstationsevne.
  • Panax Ginseng er en mental opkvikker.

2. Panax Ginseng kapsler

Natur-Drogeriet har forhandlet ginseng siden 1945, og den første store ginsengundersøgelse i Danmark viste, at deres tilskud G 1000 var tre gange stærkere end nærmeste konkurrerende produkt, samt at Ginseng G 1000 var mest prisgunstig.

I hver kapsel er du sikret 400-1.200 mg ginsengrod, og vigtigst af alt 26-78 mg ginsenosider.

  • Panax Ginseng forbedrer den psykiske og fysiske præstationsevne.
  • Panax Ginseng 1000 er et af de stærkeste Ginseng produkter på markedet

3. Ginseng Te

Når du vælger te med roden, får du et lækkert alternativ til kaffe. Der med citrongræs, krydret ingefær og rød ginseng virker opkvikkende.

Derudover får du også gavn af matcha’ens udrensende egenskaber
.