Uden Parfume

Hvorfor vælge hudpleje uden parfume?

Hvorfor vælge hudpleje uden parfume?

Det bedste fundament for en smuk, klar og ren hud er den rigtige hudpleje. Din hud er med til at beskytte mod udefra kommende bakterier. Derfor er det vigtigt at pleje huden, så du kan undgå hudproblemer.

Det vi sætter i kontakt med huden, som parfume, ansigtscremer og andre hudplejeprodukter, trænger ned i huden og påvirker cellerne.  Derfor bør din hudpleje være neutral uden parfume eller farvestoffer.

Bliv klogere på fordelene ved en hudpleje uden parfume nedenfor ↓

Hvad gør parfume og farvestoffer ved din hud?

Størstedelen af os bruger parfume hver eneste dag. Parfume er et kemikalie, som findes i et hav af forskellige ting, såsom ansigtscreme, vaskepulver, makeup, sæbe m.m.

Kemikalier, som parfume, kan fremkalde allergi. Det betyder at selvom du ikke har allergi, så kan brugen af for meget parfume øge risikoen for at få parfumeallergi.

Parfumeallergi dannes når parfumen trænger ned i huden, og rammer immunforsvaret. Så opstår der en allergisk reaktion, der giver et kløende udslet med rødme og knopper. 

Du kan med fordel prøve Pudderdåsernes Alt I En Creme uden parfume:

5 gode råd til hvordan du kan undgå at få parfumeallergi

Flere og flere dansker rammes af parfumeallergi. Derfor har vi samlet 5 gode råd til hvordan du kan undgå at blive allergisk overfor parfume. Selv uden at udskifte alle dine ynglingsprodukter.

1. Udskift produkter der bruges direkte på huden

For at mindske risikoen for parfumeallergi, bør du helt undgå produkter med parfume. Chancen er dog størst ved de produkter, som du påfører direkte på huden.

Derfor kan en begyndelse være at udskifte de produkter, som du kommer direkte på huden, såsom ansigtscreme, bodylotion og deodorant. Så undgår du at gå hele dagen og blive udsat for de kemikalier.

Risikoen for allergi er nemlig mindre ved produkter som hårshampoo og sæbe, der hurtig skylles af kroppen igen.

Prøv den effektive ansigtsolie fra Pudderdåserne uden parfume og farvestoffer:

2. Overvej hvad der behøver at dufte

Jo mere parfume du tilfører kroppen, jo større er chancen for at du udvikler allergi. Derfor bør du overveje hvor du kan undvære parfume i hverdagen.

Der findes parfume i alt fra makeup til tandpasta, og det kan være svært at finde rundt i hvilke produkter der er parfumeret.

Derfor bør du blive bevidst omkring hvor mange af dine produkter, der inderholder parfume. Det kan du se på etiketten, hvis der står parfume, aroma eller fragrance, så kan de indeholde parfume. 

Herefter bør du overveje om du kan skære ned i dine parfumeholdige produkter. Eller udskift de ting som du tænker ikke nødvendigvis behøver at dufte med parfumefri alternativer.

Er det eksempelvis nødvendigt at dit opvaskemiddel, sengetøj eller dine rengøringsartikler dufter af parfume?

3. Undgå de naturlige duftstoffer 

Blomst

Mange tror at risikoen for parfumeallergi mindskes ved at bruge naturlige og økologiske produkter. 

Selvom man umildbart ikke skulle tro det, så er de naturlige duftstoffer ligeså allergifremkaldende som syntetisk parfume.

Faktisk er det nogle af de naturlige duftstoffer fra blomster, planter og frugter, som er blandt de mest allergifremkaldende.

Derfor bør du vælge produkter som hverken indeholder parfume eller naturlige duftstoffer, hvis du ønsker at mindske risikoen for parfumeallergi.

4. Sprøjt ikke parfume direkte på huden

Vil du gerne undgå parfumeallergi, men stadig gerne vil dufte godt?

Så kan du nøjes med at sprøjte parfume på dit tøj i stedet for direkte på huden. På den måde undgår du, at parfumen optages direkte i din hud og risikoen for allergi mindskes.

Og parfumen holder overraskende godt selvom den ikke sprøjtes direkte på huden.

5. Brug din sunde fornuft

Hvis du ikke allerede er allergiker, så er der ingen grund til større bekymring. Det er blot vigtigt at du er opmærksom på risikoen for at få parfumeallergi, og har du en ynglingsparfume eller en velduftende sæbe på badeværelset så behold det endeligt.

Du skal bare bruge din sundefornuft, og hold øje med de 26 særlig allergifremkaldende duftstoffer. Brug gerne så mange parfumefrialternativer i hverdagen som du kan, så gør du en forskel for både dig selv og miljøet!

Pudderdåserne

Pudderdåserne er en serie af hudplejeprodukter, der ikke indeholder unødvendige tilsætningsstoffer som parfume og farvestoffer. I stedet er der fokuseret på aktive ingredienser, som virker effektivt på huden. 

Se vores store udvalg af parfumefri produkter fra Pudderdåserne: 

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen