Beautiful Young Woman Applying A Creme On Her Face Isolated On Gray Background.

Hvorfor vælge økologisk hudpleje?

Hvorfor vælge økologisk hudpleje?

Hudpleje er et vigtigt tilskud til din krop. Det er huden vi ånder og sveder igennem. Derfor er det vigtigt man er god ved sin hud, så man på denne måde undgår hudproblemer senere hen.

Tænker du over hvor mange produkter din hud er i kontakt med på en dag – og tænker du over om de er økologiske? Vi har sat skarpt på hvor vigtig økologi er for din hud.

Hvorfor vælge økologisk hudpleje?

Vidste du, at det faktisk er mere skadeligt at påføre toksiner på huden, end det er at spise dem?

Det er blevet almindeligt, at tænke over økologi i fødevareindustrien, og du køber med garanti en del økologi i supermarkederne. Mange ved dog ikke, hvor stor betydning økologi i din hudpleje og hårpleje har. Faktisk nedbryder din lever de skadelige toksiner, du indtager gennem kosten, men op til 60% af de kemikalier, du påfører huden går direkte i blodbanen og ophobes i kroppen. 

Huden er nemlig dit største organ, og det er huden vi ånder og sveder igennem. Det vil sige at alt det der kommer i kontakt med huden, såsom cremer, tøj og parfume også optages på huden. Derfor bør de produkter du vælger, være rene og naturlige, samtidig med at de virker beskyttende på huden.

Hvad er økologisk hudpleje?

Hvis du køber økologisk hudpleje sikrer du dig at der er en stor del af de naturlige råvarer i produktet, og at det er dyrket uden brug af sprøjtemidler og kunstgødning. Der stilles også ofte krav om at produktet skal indeholde naturlige ingredienser.

I Danmark findes der ikke et statsmærke der sikre dig at cremen er 100% økologisk, der findes dog mærker der fortæller dig at de tænker på miljøet. Derudover findes der forskellige udenlandske mærker for økologi inden for personlig pleje.

svanemaerket


Svanen

Svanemærket Svanen er Nordisk Ministerråds miljømærke for non-food produkter, såsom kosmetik, shampoo og papir med mere. Svanemærket fortæller at produkterne er blandt de mindst miljøbelastende i den pågældende varegruppe. 

blomstermaerket (1)

Blomstermærket
Du vil finde dette mærke på sæbe, shampoo og balsam. Blomsten har især fokus på vandmiljøet og der stilles krav til emballage og kvaliteten. Der tages hensyn til sundhed og miljøet. Derudover stilles der også krav til mængden af potentielt skadelig indholdsstoffer.

Man siger gerne at skønhed kommer indefra, men der vil altid være behov for at nære, pleje og beskytte din hud udefra med en god creme. Jo mere naturlige produkter du bruger, jo bedre er du ved din hud.

4 ting du skal kigge efter

Det kan være en jungle at finde rundt i de økologiske produkter, men vi har kigget nærmere på, hvordan du sikrer dig, at produkterne rent faktisk lever op til det de lover:

1. Naturlige ingredienser:

En god creme er alfa omega for din hud og man kan sige det fungerer som mad til huden. Derfor skal den gerne indeholde naturlige råvarer, såsom: mandelolie, avocadoolie, vitaminer og lægeurter.

2. Hvor mange % er økologiske:

Hudplejeprodukter indeholder som regel altid vand, eller ingredienser som ler eller salt der ikke kan klassificeres som økologiske. Derfor er et økologisk hudplejeprodukt ikke altid 100% økologisk. Tjek altid hvor mange procent af ingredienserne der er økologiske. Selvom kun 2 % af et produkt er økologisk, kan visse produkter stadig skilte med at være økologiske.

3. Indeholder de parfume:

Økologiske plejeprodukter må gerne indeholde duft og naturlig parfume. Har du derfor parfume-allergi eller meget sensitiv hud, skal du alligevel lige tjekke efter om der er parfume i dit økologiske produkt.

4. Hvordan er indpakningen:

Der er også forskel på om du køber en creme i tube eller krukke. En krukke har behov for mere konserveringsmiddel end en tube, da cremen får mere luft og fingrene er mere i berøring med cremen ved påsmøringen.

Green People er 90% økologiske

Green People har med sin store viden og erfaring skabt en komplet serie af certificerede økologiske produkter til hele familien. Alle produkter er spækket med over 90% aktive naturlige og økologiske ingredienser, som beskytter og nærer samt skaber en hud i balance – og allervigtigst, respekterer din krop.

Alle Green People’s produkter:

  • Er naturlige, certificerede økologiske og effektive
  • Indeholder ikke animalske ingredienser og er naturligvis ikke testet på dyr
  • Indeholder ikke lanolin, parabener, petrokemikalier, natrium lauryl sulfater (SLS), natrium lauryl ethersulfater (SLES), GMO’er, PABA, PEG’s, DEA, TEA, phathalater, propylenglykol
  • Indeholder ikke parfume