Linsesupe Med Kokosmælk Og Chili

Linsesuppe med kokosmælk og chili

Linsesuppe med kokosmælk og chili

Denne suppe indeholder en masse gode råvarer, som alle bidrager til et skønt færdigt resultat. Suppen er dejlig cremet i konsistensen og har en lækker, rund smag. Gurkemejen og de tørrede chiliflager gør den en smule stærk, så er man ikke fan af let-stærk mad, kan man sagtens undlade at bruge chili. Er man derimod til meget stærk mad, kan man blot tilsætte lidt ekstra krydderi.

Sådan laves den velsmagende suppe

Ingredienser:

  • 1 spsk kokosolie
  • Linsesuppe
  • 1 løg
  • 2 fed, hakket hvidløg
  • 1 spsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 spsk finthakket ingefær
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 2 porrer
  • 200 g røde linser
  • Linsesuppe
  • 200 g kartofler
  • 200 g små tomater
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • Saften fra 1 lime
  • 1,5 – 2 tsk salt

Hvordan gør jeg?

  1. Start med grøntsagerne. Skræl kartofler. Vask porrerne og tomaterne. Skær kartoflerne ud i små tern, tomaterne i kvarte og porrerne i små skiver.
  2. Hak løg og hvidløg groft. De skal blendes med de øvrige ingredienser, så du behøver ikke hakke det småt og fint.
  3. Varm kokosolien op i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær sammen med krydderierne i et par minutter. Sørg for at holde gang i omrøringen.
  4. Tilsæt kartofler, tomater, porrer og linser. Bland det godt med løgene, ingefær og krydderierne.
  5. Tilsæt herefter grøntsagsbouillonen. Bring suppen i kog og lad det simre i cirka 25-30 minutter.
  6. Nu skal du have fat i en stavblender, så vi får en samlet og fyldig suppe. Da stavblenderen kan bruges direkte i gryden, anbefaler vi dig at bruge denne. En ganske almindelig blender kan også sagtens bruges.
  7. Tilsæt nu kokosmælken og limesaften. Smag til med salt. Når du er tilfreds, varmer du suppen til kogepunktet og serverer straks!

Tilbehør:

  • Lækkert brød
  • Ristede kerner – Græskarkerner, solsikkekerner eller hvad du nu har i skabene
  • Kyllingestykker, som tilføjes i suppen

Tip!

Har man præferencer for andre krydderier end nævnt i opskriften, kan disse sikkert sagtens bruges i suppen.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen