Meatza

Meatza

Meatza

Det jeg godt kan lide ved hele low carb bølgen, er de nye måder at bruge grøntsager på og ofte geniale måder at omgå brød og pasta. En meatza er er pizza, hvor pizzabunden er lavet af kød. Jeg har prøvet at lave en meatza en enkelt gang før, hvor jeg fulgte opskriften slavisk. I den oprindelige opskrift og ligende low carb opskrifter undgår man mel fuldstændigt ved at bruge loppefrøskaller i kødfarsen og til at jævne tomatsovsen. Resultatet var en bøf, der smuldrede fra hinanden og havde virkelig underlig konsistens. Jeg kunne næsten ikke spise det, for jeg kunne hele tiden mærke min hjernes forvirring; det skulle være kød, men konsistenen var helt forkert! Jeg kunne næsten ikke spise det. Denne gang har jeg brugt mel til at få farsen til at hænge sammen og til at jævne tomatsovsen. Men det er da under alle omstændigheder færre kulhydrater end hvis der var en pizzabund af dej. Denne version smagte imponerende godt! Det smagte hammer godt!!!Bagefter følte jeg mig slet ikke så tung i maven, som når jeg har spist en almindelig pizza. Denne opskrift er en keeper!

 

Kødbunden

  • 350g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk mel – evt. glutenfri
  • Oregano
  • 2 tsk dijonsennep
  • Urtesalt

Tomatsovs

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 bouillonterning
  • 3 fed hvidløg
  • spsk mel til jævning – evt. glutenfri

Tomatsovs

  • 250g brune champignon i skiver
  • 1 rødpeberfrugt i strimler
  • 1 rødløg eller alm. løg i skiver
  • Oregano
  • 1 spsk olie
  • 4 skiver parmaskinke
  • Revet ost

Sådan gør du

  1. Hvis du har en bagesten, så sæt den i ovnen og skru op helt op for ovnen. Jeg satte den enda på grill. Hvis du ikke har en bagesten, ville jeg i stedet stege bunden på en pande før fyldet kommes på.
  2. Grøntsagsfyld: Grøntsagerne steges i olie på en pande. Efter et par minutter tilsæt da salt og timian. Lad blandingen stege videre til den er faldet godt sammen, gerne under låg. Bagefter tages låget af, og overskyende væske hældes fra. Stil til side uden låg over, så resten af væsken kan fordampe.
  3. Tomatsovs: Tomatdåsens indhold hældes i en lille gryde. Bouillonterningen smuldres i og hvidløget kommes i. Lad det simre i 10 minutter. Jeg jævnede det ved at drysse melet direkte i gryden og røre grundigt rundt med et piskeris. Dovenskab længe leve!
  4. Kødbunden: Alle ingredienser til kødbunden blandes godt sammen. Del farsen i 4 dele. Hver del trykkes flad mellem to stykker bagepapir. Fjern det øverste stykke bagepapir. Skru ovnens temperatur ned til 250 og sørg for at den ikke længere står på grill.
  5. Herefter fordeles fyldet på kødet. Tomatsovs, grøntsagsfyld, parmaskinke og til sidst ost.
  6. Jeg bager meatzaerne i ca 10 minutter til osten er smeltet og er blevet gylden. Pizzastenen vil sørge for at kødbunden bliver stegt nedefra. Servér meatzaen med en god salat og dressing. Velbekomme!
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Meatza
Udgivet
Tid i alt

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen