Oil Pulling

Oil pulling – Trin-for-trin guide

Oil pulling – Trin-for-trin guide

Oil pulling har i den seneste tid fået meget opmærksomhed, men er ikke så udbredt i Danmark endnu. I USA er det en kæmpe stor ting og rigtig mange har opnået nogle virkelige gode resultater. Kort sagt skulle det være rigtig godt for din mundhygiejne og til at rense ud for bakterier.
Vi har set nærmere på begrebet og det er der kommet dette blogindlæg ud af.

Hvad er oil pulling?

Oil pulling har som navnet antyder noget med olie at gøre. Nærmere bestemt det at skylle din mund i olie. Det skulle eftersigende trække toksiner ud af kroppen og sikre en bedre mundhygiejne.

Gode egenskaber ved oil pulling

  • Giver en bedre mundhygiejne
  • Gør dine tænder mere hvide
  • Skulle eftersigende trække toksiner ud
  • Giver dig bedre ånde

Det er vigtigt at pointere der endnu ikke foreligger nogle videnskabelige beviser for ovenstående og dette er blot baseret på egne og andres erfaring.

Det vides dog med sikkerhed at kokosolie har en antibakteriel virkning og derfor er godt til at dræbe bakterier i munden. Derudover indeholder det også E-vitamin som er en antioxidant.

 

Trin-for-trin vejledning til oil pulling

Nedenfor for du en vejledning til hvordan du gør. Det er egentligt ret enkelt og kræver ikke andet end lidt tålmodighed.
De fleste foretrækker at gøre det om morgenen inden de har fået noget at spise, men det kan i princippet gøres hvornår på dagen det passer dig.

Intervallet bør være 3-4 gange i ugen, men du kan sagtens starte mere roligt ud med 1-2 gange. Det handler om at prøve sig lidt frem og finde ud af hvad der virker bedst for dig.

Helsebixen anbefaler: Brug en økologisk koldpresset kokosolie.

Trin 1: Tag 1-2 spsk. kokosolie i munden og skyl det rundt i munden i 10-15 min. De helt hardcore gør det i 20-30 min., men jeg synes ikke det er nødvendigt så længe.

Tip: Varm det en lille smule op evt. ved at stille en skål i noget kogende vand. Har du et varmt rum kan du også bare stille det der, da kokosolie har et smeltepunkt ved 25 grader. Det er ikke så behageligt at få en ordentligt klat kokosolie i munden i fast form.

Trin 2: Når du er færdig, så spyt det ud og skyl efter i munden med lunkent vand.
Det er vigtigt ikke at synke eller gurgle det, da det indeholder rigtig mange bakterier.
Spyt det gerne ud i skraldespanden, da kokosolien godt kan stivne og stoppe afløbet lidt.

Trin 3: Børst slutteligt dine tænder i en tandpasta uden fluor. Det er faktisk slet ikke nødvendigt at bruge tandpasta, da kokosolien har en antibakteriel virkning.

Bivirkninger ved oil pulling

Jeg har rent faktisk selv begivet mig ud i at prøve oil pulling og er i skrivende stund et par uger inde i forløbet. Virkningerne har været så gode at jeg synes det var værd at skrive dette indlæg.

Der var dog også nogle bivirkninger i starten. Jeg oplevede de første par dage en smule hovedpine og ømme kæber, men dette gik væk efter jeg blot skyllede det lidt mere langsomt rundt i munden.

Derudover skriver andre som har prøvet det samme også om, at de har oplevet kvalme i starten.

Gode råd at slutte af på

Mit bedste råd er blot at prøve dig frem og lytte til din krop. Hvis du oplever for meget ubehag så skal du selvfølgelig bare stoppe. Jeg synes blot jeg ville dele dette med jer, da jeg har haft rigtig gode erfaringer med det.

Hjælp andre og vind!

Månedens kommentar vinder 500 gram chia frø

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen