Helsekost - Energiboost

Sådan får du mere energi i hverdagen – 10 trin

Sådan får du mere energi i hverdagen – 10 trin

”Så længe jeg ikke er syg, er jeg rask”. Sådan har de fleste sikkert tænkt, men det er faktisk ikke helt sandt. For selvom du måske ikke er forkølet, har halsbetændelse eller andre irriterende sygdomme, kan du godt føle dig svækket for energi. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på hvordan din krop egentlig har det – også selvom du ikke er syg.

Savner du mere overskud? Så kan du få ekstra energi ved hjælp af disse simple tiltag. Helsebixen har set nærmere på, hvordan du kan øge din energi ved hjælp af disse 10 nemme trin:

10 veje til mere energi og overskud

1 # Mere energi med vitaminer og mineraler
Mangel på vigtige vitaminer og mineraler – især B12, D3 og jernmangel – kan medvirke til, at du kommer til at lide af træthed. Det er måske ikke lige en af de ting, man lægger mærke til i det daglige, så det er vigtigt at være opmærksom på, hvis du pludselig føler dig mere tæt end normalt.

Biosym Omnimin Pure (175 tab.)

2 # Spis mere frugt og grønt
Frugt og grønt har mange gode virkninger. Det er også derfor Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi spiser ca. 600 gram frugt og grønt om dagen. Det er måske en større opgave for nogle, men f.eks. smoothies, frugtsalater og friskpresset juice er en nem og effektiv måde at få de nyttige vitaminer.

3 # Forøg din energi med motion
Det er en ting, vi hører igen og igen – men det gør det jo ikke mindre sandt, vel? Vi skal huske at motionere. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi bevæger os mindst 30 minutter om dagen. Så gør det til en leg og dyrk den motion, du bedst kan lide at lave. Det gør det hele lidt sjovere.

4 # Energi med Ginseng
Panax Ginseng er en urt, som hjælper din krop til at modstå træthed. Det kan altså hjælpe dig, hvis du i en periode oplever, at du føler dig stresset og træt. Du bør dog ikke tage Ginseng mere end 6 uger uden pause. Hos Helsebixen fører vi et stort udvalg af Ginseng – både som flydende kosttilskud eller som tabletter.

Gerimax stærk ginseng rød (150 tab)

5 # Undgå energirøvere
Velkendte energirøvere er bl.a. lyst brød, sukker, sodavand, kaffe, alkohol og cigaretter. Hvis du gerne vil bevare energien i dit liv – eller endda øge energien – er det vigtigt, at du sætter fokus på, hvor meget du indtager af diverse usunde ”energirøvere”.

6 # Få energi med mere søvn
Vil du være sikker på at du har nok energi dagen efter, er det vigtigt at gå tidligt i seng og generelt at få nok søvn. Hver nat skal du have mellem 7 og 9 timers sammenhængende nattesøvn. For at være veludhvilet dagen efter, har de fleste også behov for at sove i et helt mørkt rum. På den måde bliver du ikke forstyrret i din nattesøvn. Hvis du går i seng på samme tidspunkt hver dag, vil din krop også hurtigere vænne sig til at få den rette mængde søvn – og du vil opleve, at du får mere energi.

7 # Guarana
Guarana indeholder stoffer, der minder om koffein – dog helt uden at påvirke hverken søvn eller stressniveau, som kaffe netop gør. Hvis du er stor tilhænger af kaffe, kan du skifte den daglige kaffe ud med Guarana og på den måde undgå de værste kaffe-abstinenser.

Natur Drogeriet guarana 500 mg (90 kap)

8 # Får jeg nok væske?
Det er vigtigt, at din krop ikke dehydrerer. Hvis du er i væskeunderskud, føler du dig automatisk mere træt. Derfor skal du i løbet af dagen have ca. 2 liter for at undgå at dehydrere. Du kan med fordel starte dagen med et stort glas vand – så er du i gang.

9 # Frisk luft og dagslys giver mere energi
Både din hjerne og cellerne i din krop har brug for både sollys og ilt. Derfor er det vigtigt at du får masser af frisk luft og dagslys. Især om vinteren, er det værd at huske på, at man f.eks. skal gå en tur i frokostpausen eller andet, der kan give dig lidt mere frisk luft. Det giver dig nemlig mere energi i det daglige.

10 # Skær ned på alkohol, rygning og byturene
Alkohol og rygning dræner dig for energi. Alkohol er faktisk en slags gift, der både dehydrerer din krop og frarøver dig din søvn. På samme måde suger tobak også kræfterne ud af dig.
Det tager lang tid for dit system at ryste bivirkningerne ved alkohol og tobak af sig, og derefter skal du tænke dig om, en ekstra gang inden du tager i byen.

Hjælp andre og vind!

Månedens kommentar vinder 500 gram chia frø

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen