2014 11 21 18.27.43

Ovnstegt kylling med tilbehør

Ovnstegt kylling med tilbehør

Det her er en god ret, som ikke tager ret lang tid at forberede og så passer det hele sig selv i ovnen. Der skal bruges følgende:

Ingredienser

  • 1 hel kylling eller tilsvarende kyllingelår
  • Kartofler
  • Gulerødder
  • Porrer
  • Hvidløg – efter temperament
  • Olivenolie
  • Salt/peber – og krydderi efter ønske

Sådan gør du

  1. Skræl den ønskede mængde kartofler og gulerødder. Skær kartoflerne ud i fire stykker og gulerødderne i 2-3 cm tykke stykker. Porren renses og skæres ud. Hvidløgsfeddene skrælles.
  2. Fordel kartofler, gulerødder, porrer og hvidløg i et ildfast fad. Dryp et par skefulde olie over grøntsagerne og drys med salt og et krydderi. Jeg bruger timian, rosmarin eller provence krydderi. Vend det hele godt sammen.
  3. Til kyllingen blander jeg først i en lille skål olie med salt og et krydderi, som kan være karry, timian, rosmarin eller provence krydderi. Hvis jeg bruger en hel kylling, gnider jeg kyllingen indvendigt med salt og pensler med olieblandingen på oversiden. Hvis jeg bruger kyllingelår, bliver de penslet med olieblandingen over det hele.
  4. Kyllingen lægger oven på grøntsagerne og det hele stilles i en 200 grader varm ovn. En hel kylling ovnsteger jeg i 1 time og 15 minutter og kyllingelår får 1 time.
  5. Kyllingen er færdig, når kødet let kan løsnes fra benene. Velbekomme!
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Ovnstegt kylling med tilbehør
Udgivet
Tid i alt

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen