Beetroot 936429 1280

Rødbedepesto

Rødbedepesto

Mangler du et sundt, spændende eller anderledes tilbehør til din mad? Rødbedepesto kan bruges som tilbehør til aftensmaden, eller som et lille pift i din bolle eller sandwich. Spis den på et stykke knækbrød eller brug den i din tapasmenu.

Ingredienser

  • 450 gram skrællede rødbeder
  • Ca. ½ l vand
  • 25 gram pinjekerner
  • 25 gram mandler
  • Saften fra en 1/4 citron
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk. parmesanost, eller mere hvis man ønsker, kan også undlades
  • ½ tsk. salt
  • Lidt friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Skær de skrællede rødbeder i skiver og kom dem i en gryde, kog dem i 60 minutter til de er møre.
  2. Mens rødbederne koger, kom da pinjekerner og grofthakkede mandler på en pande og brun dem i 10-15 minutter.
  3. Når rødbederne er kogt færdig, hæld da vandet fra og køl rødbederne ned.
  4. Når rødbederne og mandler samt pinjekerne er kølet af hakkes/blendes de fint, enten i en minihakker eller med en stavblender.
  5. Kom olivenolie i blandingen og blend videre.
  6. Til sidst blendes de sidste ingredienser i.
  7. Opbevar pestoen i køleskabet.

 

OM
recipe image
Opskriftsnavn
Rødbedepesto
Udgivet
Tid i alt

Tina Bonde

Mine opskrifter er baseret på sunde råvarer, og indeholder færre kulhydrater end det man får i en almindelig hverdagskost. Der er skruet op for protein og fiberindholdet. Opskrifterne er gode alternativer til almindelig hverdagsmad, og de er lette at tilberede. Jeg elsker at anvende grøntsager og frugt i mine retter, da det er vigtigt at man får 600 gram frugt og grønt dagligt. Jeg laver også opskrifter med et lavt kalorie indhold, så hvis man ønsker at spare lidt på kalorierne i hverdagen kan man med stor fordel anvende disse opskrifter. Nødder er sundt fedt, så disse bruger jeg også i nogle af mine opskrifter. Hvis man er allergisk overfor gluten, så kig også i opskrifterne, jeg er sikker på at der er nogle for dig!