Salicylsyre

Salicylsyre – Pleje til uren hud

Salicylsyre – Pleje til uren hud

Du har måske hørt om Salicylsyre i forbindelse med hudpleje? Ordet syre kan godt afskrække nogen, men salicylsyre er en speciel syre, der virker som en kemisk peeling, og er altså ikke farlig.

I dette blogindlæg vil vi komme helt tæt på den naturlige syre, og prøve at forstå hvordan Salicylsyren fungerer.

Hvad er Salicylsyre?

Salicylsyre er en syre – heraf navnet, den er en beta hydroxy acid og er især populær i hudpleje, da den både fungerer som en kemisk peeling, og samtidig virker antiseptisk. Salicylsyre udvindes fra salicin, som er et anti-inflammatorisk middel fra hvid pilebark.

Salicylsyre er blevet brugt i mange 100 år, og er derfor også blevet en fast ingrediens i mange hudplejeprodukter specielt udviklet til uren og tør hud.

Hvordan virker salicylsyre?

Salicylsyren er særdeles god mod uren hud, idet den har en eksfolierende virkning, hvor det øverste hudlag løsnes og fjernes. En peeling med salicylsyre vil efterlade huden frisk og blød, og hudens fugtbindende evner vil blive øget. I modsætning til mekanisk peeling, der kan være meget hårdt for huden, er salicylsyren helt uden små skarpe korn, og arbejder med aktive stoffer istedet.

Salicylsyre har 3 effektive egenskaber:

  1. virker bakteriedræbende
  2. Antiseptisk
  3. Desinficerende

Kombinationen af disse 3 egenskaber er med til at få tilstoppede porer til at åbne sig, og de ophobede bakterier kan fjernes i- og omkring talgkirtlerne. Derved fjernes den urene hud effektivt, og porerne bliver renset i dybden, og vil se mindre ud, da alt fedt og snavs er peelet væk.

Kemisk peeling vs. Fysisk peeling

Der findes 2 hoved kategorier inden for peeling, nemlig fysisk peeling og kemisk peeling.

Fysisk peeling: er alle former for mekaniske måder at skrubbe huden på, her indgår bl.a. gammeldags skrubbecremer, ansigtsbørster, konjac-svampe og lignende. Det er ikke muligt fysisk at skrubbe uren hud væk, og mange af skrubbecremerne på markedet indeholder grove og spidse korn, der kan gøre mere skade en gavn.

Kemisk peeling: er mildere end den fysiske, da den eksfoliere uden at man selv skal “skrubbe” den rundt i ansigtet. Du kan finde kemisk peeling i form af lotions, cremer og tonere, der renser dine porer og stimulerer dannelsen af nye hudceller ved hjælp af aktive stoffer.

Når man taler om kemisk peeling, kan man opdele den i 3 niveauer:

  • Overfladisk peeling
  • Mellem dyb peeling
  • Dyb peeling

Behandling med salicylsyre går ind under den overfladiske og mellem dybe peeling. De 2 første former for peeling anvendes typisk til at forbedre store porer i huden, ujævnheder, bumser og pigmentforandringer. De Dybe peelinger bruges til forbedring af arvæv og rynker, og skal oftest udføres af hudlæger eller sygeplejersker.

Top 3 produkter med salicylsyre

Vi har samlet de 3 mest populære produkter med salicylsyre, der giver dig de bedste muligheder for pleje til uren og fedtet hud:

1. Murad – Blemish Control

Ansigtsrens i gel form specielt udviklet til at fjerne overskydende fedt fra huden. Renseproduktet er bakteriedræbende og hjælper med at forhindre nye udbrud.
Rensen virker både kølende og dejlig forsfriskende, indeholder naturlige botaniske ingredienser.

Velegnet til dig der lider af svær uren hud og bumser

Køb murad blemish

2. Zinobel – Sensi Peel Luxury

Sensi peel luxury exfoliation er udviklet med bl.a. hvid pilebark, gurkemeje, hyben og vindruekerneekstrakt. Hypenkernerne der indgår i produktet er dem der går ind og skrubber, mens pilebark der har et naturligt indhold af salicylsyre, fjerner de døde hudceller.

Velegnet til alle hudtyper. Sensitiv hud bør dog ikke peeles.

Exfolierende sensi peel

3. Annemare Börlind – Purifying Facial Cream

Anne Marie Börlind Purifying Care Facial Cream er specielt velegnet mod Voksen-og Teenage Acne. Den renser huden for hudorme og andre urenheder samtidig med at den forfiner hudens struktur. Fugter, stimulerer cirkulation og understøtter væv fornyelse. Hjælper med at bevare smidighed og elasticitet. Giver en blid mat finish.

Velegnet til fedtet og uren hud

Køb Annemarie Börlind facial cream

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen