Lemon Mousse

Sundere citronfromage

Sundere citronfromage

Mormormad er den nye trend – men vil du gerne have en sundere udgave af mormormaden, så får du her opskriften på en sundere, men stadig ligeså velsmagende citronfromage.

Du skal bruge:

  • 2 økologiske citroner
  • 8 blade husblade
  • 4 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 10 dråber flydende sødemiddel
  • 2spsk sukker
  • 4 dl ymer, a38 eller tykmælk
  • 1 dl. piskefløde
  • 4 bægre pasteuriserede æggehvider

Sådan gør du:

Start med at presse citronerne og læg husblassen i blød i saften. Lad det ligge i blød i 10 minutter.

Nu skal du piske æggeblommerne, sødemidlerne og sukkeret rigtig godt.

Hæld nu ymer, A38 eller tykmælk ned i massen og pisk blanding godt.

Æggehviderne piskes helt stive. Fløden piskes derimod ikke helt stiv.

Husblassen smeltes over et vandbad sammen med saften fra citronen. Efterfølgende hældes blandingen i æggemassen imens du pisker!

Tilsæt ca. 1 tsk revet citronskal evt. mere hvis du ønsker en dybere smag af citron.

Til sidst vendes flødeskummet og æggehvider meget forsigtigt i.

Anret blandingen i glas eller en skål – pynt evt. med citronskal.

Lad citronfromagen stå min. 6 timer i køleskabet.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen