Glutenfri Gulerodskage

Lækker glutenfri gulerodskage med FiberHUSK® og uden tilsat sukker

Lækker glutenfri gulerodskage med FiberHUSK® og uden tilsat sukker

Er du glutenallergiker eller er du bare træt af at føle dig oppustet når du har nydt et godt stykke bagværk? Godt bagværk behøver ikke at indeholde gluten, faktisk så kan større mængder gluten påvirke fordøjelsen og skabe irritationer i maveregionen, hvilket også er grunden til at flere dansker har taget glutenfrie alternativer i brug – skal du med på bølgen?

Der findes et hav af lækre glutenfrie opskrifter, men netop denne må du bare have i den repertoire. Smag på den delikate glutenfrie gulerodskage med FiberHUSK® og uden tilsat sukker tilført en smule appelsin-flødeostcreme, mums! Den fungere suverænt som dessert men kan også serveres som et skønt krydret brød til eftermiddagskaffen. En sand favorit.

Det skal du bruge:

Gulerodskage:

  • 8 æg
  • 300 g gulerødder
  • ½ tsk revet frisk ingefær
  • 20 g FiberHUSK®
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 100 g nødder (fx. hasselnødder eller mandler)

Appelsincreme:

  • 2 dl skyr
  • 2 dl flødeost
  • Saften fra 1 appelsin
  • 1 tsk vaniljepulver

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Riv alle gulerødderne pået rivejern, og pres saften ud. Riv også ingefær, og stil begge dele til side. Kom dit valg af nødder i en foodprocessor, og kør, til det bliver mel. Bland alle de tørre ingredienser med nøddemelet, og stil til side. Del æggene i hvider og blommer, og pisk hviderne stive. Bland æggeblommer med gulerødder, ingefær og de tørre ingredienser, og rør rundt med en ske. Vend forsigtigt de stive æggehvider i. Kom dejen i springform med smurt bagepapir, og bag i ovnen i 40 minutter eller til kagen er gennembagt. Tjek med en nål. 

Mens du venter røres alle ingredienserne til appelsincremen, og stiles til side. Når kagen er afkølet, kom da appelsincremen i en sprøjtepose og lav små tutter på hele kagen. Det er her vigtigt, at kagen er helt afkølet, da cremen ellers vil smelte.

Voila – 40 minutter er gået og du står nu med en delikat glutenfri gulerodskage. Bon appetit!

Læs også:

Plantebaseret Kost – Får du nok af de vigtige næringsstoffer?

Kalk/Calcium test – Vælg det bedste kalktilskud til dit behov

Bedst i test – Slankeprodukter

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen