Vitex Agnus Castus

Vitex Agnus Castus – Hvad er det?

Vitex Agnus Castus – Hvad er det?

Vitex Agnus Castus kaldes også for “Kyskhedstræ”, “Munkepeber” eller “Chastetree” på engelsk. Den tre meter høje busk stammer fra Middelhavsområdet og Vestasien og har sit navn “Munkepeber” efter de små, sorte bær, der bruges af munkene for eftersigende at hæmme deres seksualdrift.

Hvad er Vitex Agnus Cactus?

Vitex agnus castus

Vitex Agnus Cactus eller munkepeber er en bær-bærende, løvfældende busk. Hele planten dufter aromatisk, men det er frugterne, man anvender. Det stammer fra Middelhavslandene, i tørret form ligner bærrene små peberkorn og smager også mildt af peber. Planten siges at have tydelige hormonvirkninger – især siges planten at have en dæmpende effekt på kønsdriften og har derfor været brugt i klostre i årevis. Efterhånden bliver planten dog kun benyttet ved for stærk eller for hyppig menstruation, fordi planten virker til at have en regulerende effekt på hormonerne.

Mange kvinder anvender især Vitex Agnus Castus til at lette deres menstruationssmerter – især fra omkring midten af ens menstruationscyklus indtil næste blødning indtræder. Men også flere ammende mødre anvender Vitex Agnus Castus til at øge mælkeproduktionen, når de ammer, virkningerne af dette er dog ikke videnskabeligt bevist endnu.

PMS & Vitex Agnus Castus

Mange symptomer er forbundet med PMS og menstruationssmerter generelt. For mange indebærer det bl.a. hovedpine, migræne, smerter i brystet, smerter i underlivet, svedeanfald, hævelser, osv. Den primære årsag er normalt en overproduktion af østrogen eller et underskud af et hormon ved navn Corpus Luteum.

Dertil har Vitex Agnus Castus vist sig at være et effektivt middel mod PMS gener, bl.a. fordi det kan være med til at bremse østrogenfremstillingen. Ved at stimulere hormonerne, tilføres der hverken nye hormoner eller hormonsubstanser udefra.

Effektivt naturprodukt uden gener

Dette effektive naturprodukt er et helt ufarligt naturprodukt, der hverken indeholder hormonpræparater eller hormonsubstanser. På den måde undgår du de gener, ulemper og risici, der normalt er forbundet med hormonterapi.

Vitex Agnus Castus – effektivt på mange områder

Vitex agnus castus

Agnus Castus er især hjælpsom ved menstruationsproblemer, der skyldes en utilstrækkelig produktion af corpus luteum. Men det effektive naturprodukt har også andre positive egenskaber, bl.a. mod urenheder i huden. Ikke nok med at du måske kan opnå mindre menstruationsstyrke, varighed og en mindskning af smerter og ubehag, så får du også styr på din hormonbalance og for ammende mødre, kan det være med til at øge mælkeproduktionen til dit barn.

Hvad enten du lider af utilstrækkelig modermælk til dit barn, manglende eller smertefuld menstruation, kraftig eller langvarig blødning, for kort eller for lang cyklus – så kan Vitex Agnus Castus være en hjælp. For at opnå et endnu bedre resultat, kan du med fordel støtte med en blanding af andre menstruationsregulerende urter.

Dog er det ikke videnskabeligt bevist at Vitex Agnus Castus har andre virkninger end at være beroligende for menstruationssmerter, og altså ikke godkendt til andre formål.

Vitex Agnus Castus – hvornår og hvordan

Produktet fås både flydende, i pilleform eller endda som pulver, du kan blande op i juice, vand – eller hvad du lige har lyst til. Agnus Castus bør indtages om morgenen inden du har spist – og bør anvendes over nogle måneder, fordi virkningen i visse tilfælde først viser sig efter en måneds tid.