8_step_til_smuk_hud

8 steps til smuk hud

8 steps til smuk hud

Der findes rigtig mange plejeprodukter til ansigtet. Faktisk kan det være lidt af en jungle at finde rundt i. Hvad er forskellen? Og hvilke produkter er et must-have på badeværelset?

Det kan du blive meget klogere på her. Vi guider dig igennem – plus vi fortæller hvordan du skal bruge dem step for step.

Din hudtype er vigtig

Først er det vigtigt at kende din hudtype. Der findes nemlig produkter som tilegner sig forskellige hudtyper. Har du en olieret / fedtet hud, sensibel, tør eller blot normal?

Det kan være svært at fastslå sin egen hudtype. Men overordnet kan det godt deles op:

  • Fedtet hud: Huden ser her skinnende ud, især i t-zonen (næse, hage og pande) og kan have tendens til at føles olieret. En fedtet hud kan have tendens til urenheder grundet højere talgproduktion.
  • Tør hud: Huden kan føles stram. Du kan også opleve at din hud skaller i ganske små flager.
  • Sensitiv: Kan føles både tør og stram. Huden blusser nemt op, som du bl.a. kan mærke ved irritation eller kløen. Huden er her mere skrøbelig.
  • Kombineret: Dette er den mest almindelige hudtype. Her kan huden være fedtet i nogle perioder og tør i andre perioder

Derfor altid tjek op på, om produktet er til en ganske normal hudtype, eller f.eks. sensibel eller uren hud. Herefter kan du læse på produkterne hvilken hudtype de henvender sig til.

Er du allergisk overfor parfume, findes der også parfumefrie hudprodukter i stort set alle hudprodukter – på den måde kan du stadig pleje din hud med lækre plejeprodukter.

Step 1: Makeupfjerner

Som det allerførste skal du altid fjerne din makeup med en god makeupfjerner. Benytter du vandfastmascara kan det være en god ide, at købe en makeupfjerner til vandfast mascara.

Der findes både makeupfjernere som er helt tynde i konsistensen, nogle som er mere olieret samt andre mere cremede. De fjerner alle din makeup, så her er det blot at finde ud af, hvad du bedst kan lide.

Dog er nogle makeupfjernere mere plejende end andre, hvilket helt sikkert er et plus. Blandt andet er denne makeupfjerner fra Sante er et godt bud. Den fjerner nemlig både almindelig og vandfast øjen makeup og indeholder både Aloe Vera og organiske olier. Eller makeuprenser fra Biotherm som samtidigt med, at den renser dine øjne for makeup, også forstærker øjenvipperne med D. Panthenol.

Step 2: Cleanser

Det er vigtigt at rense din hud dagligt. Dette skyldes, at ansigtet er udsat for snavs, sved og støv i løbet af dagen. Her er det ikke nok kun at vaske dig med vand, hvert fald ikke hvis du vil have opløst fedtet. Får du ikke opløst fedtet optager du nemlig ikke din hudpleje på samme niveau, og dine porrer har større mulighed for at tilstoppe. Tilstoppet porrer fører til urenheder.

Som en tommelfingerregel er rensemælk og creme bedst til tør hud og rensegel til mere olieret og fedtet hud. Men pas på med en alt for stærk rensegel, muligvis skift mellem en rensegel og rensemælk. Du kan finde hele vores sortiment af ansigtsrens her.

Step 3: Ansigtsscrub / exfoliators

Er ansigtsscrub så godt som folk siger? Ja det er det. Det hjælper nemlig huden med, at komme af med de døde hudceller, og giver derved en fin glød til huden.
Har du en sart hud er det bedst enten at tage en mild skrub eller blot vælge at skrubbe mildt.

Giv din hud en omgang med en scrub 1-2 gange i ugen. Evt. en ekstra gang i t-zonen. Hvis din hud er solbrændt eller irriteret, er det dog bedst at vente, for ikke at gøre huden mere irriteret.

Efter du har skrubbet din hud, er det vigtigt at du ikke efterlader den helt “nøgen”. Det er nu huden skal have ekstra opmærksomhed og tilføres fugt.

Der findes rigtig mange forskellige ansigtsscrub. Både exfolierende, økologiske, scrubs til uren hud og mange flere. Her anbefales det, at du kigger nærmere på udvalget, og finder det produkt som passer bedst til dig. Du kan finde hele vores sortimentet af ansigtsscrub her.

Step 4: Skin tonic/toner

Det er ofte set, at skin tonic/toner er et overset hudplejeprodukt, som ofte bliver sprunget over og virker overflødigt. Men det er en skam – for du snyder din hud for en fantastisk lille hjælper.

Men hvad er det nu helt præcist en skin tonic/toner er og kan? Først skal det dog lige siges, at en toner og skin tonic er det samme.

En skin tonic/toner hjælper dig med at fjerne de sidste rester af snavs i huden. Det som dit renseprodukt (cleanser og/eller scrub) ikke har taget med. Derudover renser de de synlige porer og bringer huden i balance efter rens. Du benytter dem blot ved at fugte en vatrondel med lidt skin tonic/toner og herefter duppe den hen over huden.

En skin tonic/toner er også ideel til dig med tendens til fedtet og urenhed. Men pas på med at bruge den for meget, da den kan udtørrer din hud. Derved begynder din hud blot at producere mere olie – og du er endt i en ondt cirkel.

Alt efter hvilken skin tonic/toner du benytter, har de ofte plejende egenskaber. Alt fra fugtgivende til opstrammende. Find den tonic/toner der passer til dig her.

Nu er du nået til det sidste step i rensning af ansigtet, og din hud er helt klar til at tage imod fugtpleje.

Step 5: Serum

Serum er et fantastisk plejeprodukt at benytte, før du bruger din dagcreme. Serum er nemlig bygget på mindre molekyler end cremer. Dermed kan serum trænge dybere ind, og virker derfor i et dybere hudlag. Desuden indeholder serum langt flere aktive ingredienser end dagcremer. Men det er der en naturlig forklaring på. Dagcremer skal nemlig også beskytte din hud mod vejret, holde på fugten og blødgøre samtidigt. Derfor er der ikke “plads” til så mange aktive stoffer som i en serum.

Med den begrundelse, er serum også ofte lidt dyrere end andre plejeprodukter, grundet den større koncentration af aktive ingredienser. Men er det det værd? Ja det er det. Serum yder nemlig lige det ekstra en almindelig dagcreme ikke kan.

Alle hudtyper kan bruge serum. Du skal blot (igen) tjekke hvilken hudtype den er henvendt til.
Har du specifikke hudproblemer som pigmentpletter, fedtet /uren hud eller rynker findes der nemlig serum som hjælper på præcist dit behov. Du kan se vores udvalg af ansigtserum, og finde lige præcis den der passer til dit behov.

Step 6: Fugtighedscreme

Det er her vigtigt, at vælge en fugtighedscreme til ansigtet – det dur ikke, at benytte den samme fugtighedscreme som du benytter til hele kroppen. Og hvorfor så ikke det? Det skyldes, at dit ansigt er langt mere udsat end kroppen. F.eks. i forhold til sollys, kulde, forurening, snavs mv. Dit ansigt har desuden også brug for en langt lettere fugtighedscreme end din krop har.

Er der forskel på dag- og natcreme? Ja det er der. En dagcreme beskytter dig mod alt det din hud udsættes for i løbet af dagen. Det er altid en god ide at købe en dagcreme med indbygget solfaktor. Din natcreme hjælper med at opbygge huden efter dagens udfordringer.

Ved valg af fugtighedscremer er det ekstra vigtigt at være bevidst om din hudtype. Fugtighedscremerne er nemlig specialproduceret til de forskellige hudtyper, for at give huden lige præcis den pleje den har behov for. Det er dog i sidste ende kun dig der kan mærke, om din hud tager godt i mod fugtighedscremen. Du kan finde et stort sortiment af ansigtscremer her, hvor du kan læse dig til den fugtighedscreme der passer lige præcis til dig. Både cremer med og uden parfume og til fedtet hud.

Step 7: Øjencreme

Kan jeg ikke bare bruge min almindelige ansigtcreme til øjnene? Dette er et ofte stillet spørgsmål. Jo det kan du sagtens. Men området omkring øjnene er bare langt tyndere end resten af ansigtet. Huden omkring øjnene har derfor nogle andre og særlige behov – som der er lagt fokus på i øjencremerne.

F.eks. øjencreme fra Beauté Pacifique som indeholder tre forskellige A vitaminer, hjælper med at mindske rander og rynker ved øjnene. Eller parfume fri øjencreme fra Weleda, som plejer trætte og hævede øjne.

Step 8: Ansigtsmaske

Elsker du også at gå i spa, men har ikke tiden til det? Giv dig selv lov til at lave lidt ”spa-stemning” med en ansigtsmaske 1-2 gange i ugen. Alt du skal bruge er en maske og 10 min. Fordelene med ansigtsmasker har nemlig ingen ende.

Ligesom ved serum, kan du få ansigtsmasker som plejer eller hjælper mod specifikke behov. Fugtighedsmangel, urenheder, dybderensende mv. F.eks. kan du benytte en Njord Black Peel Off Mask som modarbejder hudorme.

Det kan være en god ide at pleje dit ansigt med en god ansigtsmaske 1-2 gange i ugen. Og hvad er bedre end lidt spa-stemning?

Er hudplejeprodukter hele hemmeligheden?

Nej smuk hud kommer helt indefra. For det første er det vigtigt, at du får en god nattesøvn. Derved mindsker du sorte rande og poser under dine øjne. Dernæst skal du altid huske at drikke rigeligt med vand. Det har både din krop men også din hud brug for.

En sund kost har også mere at sige end du lige tror. Især fødevarer som fed fisk, olie og avocado som hjælper næringsstofferne med at blive optaget i din hud.

Husk solcreme! Det har du nok hørt et utal af gange. Men det er sand. Solens stråler er den værste fjende når det kommer til ældning af din hud.

Hvad er dine rensningsrutiner? Og hvad er dine tips til skøn hud? Deltag gerne i debatten – vi vil altid gerne høre dine hemmeligheder til skøn hud :-)