Opskrifter Med Avocado

9 lækre opskrifter med Avocado

9 lækre opskrifter med Avocado

Vi har alle oplevet at have en og to avocado liggende, hvor vi ikke rigtig har kunne finde ud af, hvordan vi skulle få dem brugt. Det er slut nu. Vi har nemlig researchet lidt og fundet 9 lækre opskrifter, som vi gerne vil dele med dig. Tag et kig med – måske falder du over en opskrift eller to, du bare må forsøge dig med. Det håber vi!

Lidt om avocadoen

Avocadoens popularitet er vokset gevaldigt de seneste år og var i 2015 blandt de 10 mest købte fødevarer i Danmark. Den populære stenfrugt har et højt indhold af protein, faktisk består ¼ del af frugtkødet af protein. Ydermere indeholder avocadoen et hav af vitaminer, både A, E og flere udgaver af vitamin B. Som bonus bidrager avocadoen med nedsat kolesteroltal.

Med alle disse gode egenskaber er det klart, at vi bør inddrage avocadoen i vores madlavning. Men for at stenfrugten ikke bliver brugt til samme formål hver gang, har vi som sagt udvalgt 9 forskellige opskrifter med avocado.

Avocado med bacon

avocado

Vi starter ud med en avocado med bacon opskrift, der egner sig rigtig godt som en lille snack i hvilken som helst sammenhæng. Du skal kun bruge to ingredienser: bacon og avocado. I sin simpelhed går retten ud på at sno bacon rundt om avocadoskiver, i ovnen 15-20 minutter og voila – så er der serveret!

Frisk pasta med avocado

pasta med avocado

Mangler du inspiration til aftensmaden? Og må det gerne gå hurtigt, men stadig være sundt og velsmagende? Så prøv med denne lækre pastaret med avocadocreme og spinat. Antallet af ingredienser er til at overskue, forberedelsen begrænset og retten tager ikke lang tid at lave. Vi er i hvert fald fan.

Avocado-chokolade trøfler

trøfler med avocado

Rammer lækkersulten også nogle gange dig? Vi kender i hvert fald alt for godt til det. Men vi har måske fundet en rigtig god løsning på det. Skift slikskålen ud med disse lækre avocado-chokolade trøfler. Konsistensen er skøn og smagen ligeså. Så når din søde tand trænger sig på, kan du nyde et par trøfler – nu med lidt bedre samvittighed.

Forårsruller med avocado og creamcheese

forårsruller med avocado og creamcheese

Opskriften her introducerer os for en helt ny udgave af forårsruller. Denne opskrift kan bruges som en lille velkomst-snack til gæsterne, som en ret på tapasbordet, som tilbehør til en risret eller til hvad som helst, du lige synes. Kombinationen af sprød dej og en lækker fyldig avocadocreme lyder i hvertfald som noget, man bare må smage. Klikker du på linket herunder, er du godt på vej.

Avocado-sandwich med grillet ost

sandwich med avocado og ost

En god sandwich går man aldrig helt galt i byen med. Avocado og ost er to fødevarer, som mange har en forkærlighed for. Tænk hvis man kombinerede dem og lavede en sandwich ud af det! Det har vi forsøgt os med her, og hvis vi selv skal sige det, er det altså ret så velsmagende og ikke mindst nemt at lave.

Avocado-kalkun-deller

Zucchini quinoa veggie burger with pesto sauce and sprouts. Vegetarian burger on a cooking sheet ready to prepare hamburger. Top view, overhead, flat lay

Kan du godt lide at eksperimentere med gode råvarer i køkkenet? Er du fan af frikadeller? Eller kunne du bare godt tænke dig noget inspiration til aftensmaden? Så prøv denne opskrift på en nuanceret udgave af frikadeller – nu med avocado og kalkunkød. Dellerne kræver ikke så mange ingredienser, men de ingredienser, opskriften indeholder, bidrager alle med gode næringsstoffer til kroppen.

Avocado-brownie med avocado-frosting

Ja, den er god nok – du læste rigtigt.

brownie med avocado

En brownie med avocado toppet med frosting af avocado. Eftersom avocado har en dejlig, blød, cremet konsistens arter den sig perfekt som hovedingrediens i en lækker, svampet chokoladebrownie. Frostingen er blot prikken over i’et. Server den med god samvittighed for dine gæster og se deres sikkert overraskende ansigter, når du afslører ingredienserne.

Avocado hummus

avocado hummus on a dark wood background. toning. selective focus

Denne opskrift pifter den ellers lækre og traditionelle hummus lidt op. Noget så enkelt, som en moden avocado er svaret herpå. Man kan undre sig over, hvorfor man ikke er kommet i tanke om denne kombination noget før? Så mangler du en dip til grøntsagerne, på tapasbordet eller blot en lækker dressing i din sandwich, så prøv med denne avocado hummus.

Avocado-lime-is

Her må vi starte med at beklage – denne opskrift er kun mulig at lave, hvis man er indehaver af en ismaskine. Vi leder stadig efter is-opskrifter, der kan laves uden ismaskine.

Green tea matcha mint ice cream with chocolate and coconut milk

Vi faldt dog over denne opskrift og besluttede, at de heldige med ismaskine simpelthen ikke måtte snydes for den. 4 ingredienser er alt, hvad denne is-opskrift byder på. Lækkert, ikke? Så frem med ismaskinen. Det gode ved is er jo, at det kan holde sig i fryseren og tages op, når anledningen byder sig.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen