Græskar Gulerod Mos

Bagt græskar-gulerod mos

Bagt græskar-gulerod mos

Er du vild med kartoffelmos? Prøv denne super sunde bagte græskar-gulerod mos! Kartoflerne er erstattet af hokkaido græskar og gulerod. Super sund og smager skønt! Brug den som tilbehør til kød, eller lav en kødsovs til. En god måde at få grøntsager på i det daglige.

Ingredienser

  • 1 Hokkaido græskar
  • 5 store Gulerødder
  • Ingefær efter smag
  • 2 tsk. Salt
  • 1 OMA madlavningsfløde
  • Lidt Peber
  • Evt. lidt frisk hakket Persille

Sådan gør du

  1. Skræl både græskar og gulerødder, skær det i skiver og kom det i en gryde.
  2. Kog gulerødderne og græskaret i ca. 20-25 minutter til det er mørt.
  3. Hæld vandet fra og kom madlavningsfløden over og blend massen til den er ensartet.
  4. Tilsæt salt, peber og ingefær og rør rundt.
  5. Kom mosen over i et ildfast fad og bag den ved 200 grader varmluft i 30-40 minutter.
  6. Pynt med friskhakket persille.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Bagt græskar-gulerod mos
Udgivet
Tid i alt

Tina Bonde

Mine opskrifter er baseret på sunde råvarer, og indeholder færre kulhydrater end det man får i en almindelig hverdagskost. Der er skruet op for protein og fiberindholdet. Opskrifterne er gode alternativer til almindelig hverdagsmad, og de er lette at tilberede. Jeg elsker at anvende grøntsager og frugt i mine retter, da det er vigtigt at man får 600 gram frugt og grønt dagligt. Jeg laver også opskrifter med et lavt kalorie indhold, så hvis man ønsker at spare lidt på kalorierne i hverdagen kan man med stor fordel anvende disse opskrifter. Nødder er sundt fedt, så disse bruger jeg også i nogle af mine opskrifter. Hvis man er allergisk overfor gluten, så kig også i opskrifterne, jeg er sikker på at der er nogle for dig!