Græskar Brownie

Chokolade Græskar Brownie – uden mel

Chokolade Græskar Brownie – uden mel

Græskar sæsonen er over os, og vi elsker at bruge græskar i madlavningen da det smager skønt, og giver en smuk orange farve.

Vi synes derfor ikke i skal snydes for denne lækre chokolade græskar brownie, der er fudgy og cremet, og som smager himmelsk :-)

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 3 dl græskarpuré på dåse eller bag et hokkaido græskar i 30 min, og mos med en stavblender til en puré
  • 2 dl kokossukker
  • 2 spsk ren ahornsirup
  • 3 spsk kokosolie smeltes og afkøles
  • 2 tsk ren vanille ekstrakt
  • 2 ½ dl kakaopulver
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids havsalt
  • 1 ½ dl mørke chokoladeknapper

Sådan laver du din egen Græskar puré

  1. Du skal bruge et hokkaido græskar
  2. Skær bund og top af græskarret, halver derefter græskarret, og del igen i kvarte
  3. Fjern kerner og indmad
  4. Tænd din ovn til 175 grader varmluft
  5. Bag græskarrene med skralden op ad, i ovnen i ca. 30 minutter (De skal være helt bløde inden du tager dem ud)
  6. Fjern skralden nemt med fingrene
  7. Mos derefter med en gaffel, kartoffelmoser eller en stavblender

Sådan laver du chokolade græskar brownie

  1. Forvarm din ovn til 180 grader, og klargør en kvadratisk kageform 20×20 eller 25×25, med bagepapir
  2. I en stor skål piskes græskar, æg, æggeblomme, kokossukker, ahornsirup, kokosolie og vanilje til en glat masse
  3. Sigt kakaopulveret, bagepulver og salt i massen og rør derefter godt rundt
  4. Rør forsigtigt chokoladeknapperne og den mørke chokolade i massen, og hæld din færdige kagedej i formen
  5. Bag din græskar brownie i din forvarmede ovn i 20-22 minutter eller indtil den revner lidt på midten
  6. Lad din færdige græskar brownie afkøle i 1 time, da en brownie først sætter sig når den er kold
  7. Skær kagen i firkanter og server

Kagen bliver dejlig fudgy og blød, og smelter nærmest på tungen. Den kan bruges som dessert til når du får gæster, eller til eftermiddagskaffen. Kagen er tilmed uden mel og raffineret sukker, og er fyldt med kokos og græskar :-)

Velbekomme!