Blomkålspizza

Blomkålspizza

Blomkålspizza

Et sundt alternativ til den usunde pizza. Bedre samvittighed – bedre for din sundhed. Velbekomme!

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved (ca. 400 g)
  • 2 æg
  • 150 g. revet mozzarella (brug resten til fyld)
  • 2 spsk. fiberhusk
  • 1 spsk oregano
  • Salt og peber
  • Fyld efter eget valg – jo mindre ost og fedtholdige kødprodukter, jo bedre

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Riv blomkålen på rivejernet, og rør herefter æg, ost, oregano og loppefrøskaller i.
    Delene æltes grundigt i skålen.
  3. Dejen får aldrig samme konsistens som en “almindelig dej, men skal helst opnå at blive en samlet masse/dej. Dejen fordeles ud på en bageplade, beklædt med bagepapir.
    Tryk gerne dejen ud med fingrene – grundet dejens konsistens vil det være svært at rulle den med en kagerulle.
  4. Nu er bunden klar til at blive en pizzadej, og bages nu ca. 13-15 minutter, eller indtil dejen synes mere gylden. Tag den ud ad ovnen, men lad ovnen være tændt.
  5. Slutteligt påføres fyld efter eget valg, og pizzaen kan nu bages færdig.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Blomkålspizza
Udgivet
Tid i alt

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen