Quinoasalat 4696

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne quinoasalat er super lækker, smagen af friske krydderurter, blandet med fed avocado, lækre grøntsager og blød quinoa er en drøm for både krop og sjæl. Dette er en salat, der er et helt måltid i sig selv. Den er især god til frokost. Retten er også relativt hurtig at lave. Det tager ca. 20 minutter, og hvis du laver en stor portion som denne her, kan du glæde mange maver, eller bare din egen flere gange.

Ingredienser

  • 300 ml. quinoa
  • 600 ml. vand
  • 150 gr. grønne bønner
  • 150 gr. broccoli
  • 2 stk. avocado
  • 5 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • Stor håndfuld mynteblade
  • Stor håndfuld basilikum
  • Stor håndfuld citronmelisse
  • Et drys med urtesalt

Sådan gør du

  1. Start med at sæt quinoaen over sammen med vandet. Når det koger, skruer du ned på lav varme, og lader det småkoge i ca. 15 minutter, eller indtil der ikke er mere vand tilbage.
  2. Imens vasker du bønner og broccoli. Halver så bønnerne og husk at skær den ene ende af, hvor der nok stadig sidder en lille stilk. Skær også broccolien i små stykker og put både den og bønnerne i vand i en gryde. Når vandet koger, skruer du ned på lav varme, og lader det småkoge i ca. 7-10 minutter, alt efter hvor kogt du vil have grøntsagerne.
  3. Imens det koger, kan du gøre dressingen klar. Vask de friske krydderurter og hak dem grundigt. Put dem over i en lille skål og bland med olivenolien og urtesalten.
  4. Skær så avocadoen i firkanter og put over i din salatskål sammen med de færdige bønner og broccoli og bland quinoaen i når den er færdig.
  5. Hæld til sidst dressingen over og bland det hele godt.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Udgivet
Tid i alt

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen