Quinoasalat

Quinoasalat

Quinoasalat

Quinoa indeholder blandt andet masser fibre og proteiner og er derfor god til at bringe mæthed og fylde i en ret. Den er altså perfekt som basis for en lækker fiberholdig salat. Vælg den hvide quinoa, hvis du vil have en blid smag, eller prøv at lave salaten på enten rød eller sort quinoa for andre, mere nøddeagtige smage.

Ingredienser

  • 100 g hvid quinoa
  • 200 g champignon
  • 1 porre
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g frisk spinat
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 3 dl bouillon

Sådan gør du

  1. Skyl quinoa under kold vand.
  2. Bring bouillon i kog i en gryde og lad quinoa småkoge ved svag varme i 15-20 minutter.
  3. Efter kogning hældes bouillon fra, og quinoa stilles til at hvile i 5 minutter.
  4. Skær i mellemtiden grøntsagerne i stykker.
  5. Sautér porre kortvarigt på en pande og tilsæt herefter champignon samt hvidløg og lad det riste i omkring 10 minutter, så de afvandes.
  6. Når champignon og porre er ristet, tilsæt da peberfrugt, spinat og quinoa på panden.
  7. Bland ingredienserne sammen og lad retten varme igennem i få minutter, indtil spinaten falder sammen.
  8. Krydr blandingen efter smag med salt og peber og eventuelt andet krydderi.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Quinosalat
Udgivet
Tid i alt