Aebleskiver

Glutenfri Æbleskiver

Glutenfri Æbleskiver

Tid til advent og jul. Her er æbleskiverne et must! Men hvis enten du eller én i din familie ikke må spise gluten, kan det være en udfordring. Her får du en lækker opskrift på “traditionelle” æbleskiver – helt uden gluten.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 1/2 tsk. Natron
  • Skræl af 1 økologisk citron (kan udelades)
  • 200 gr. Rismel
  • 80 gr. Maizena
  • 20 gr. Sukker
  • 1/2 tsk. Salt
  • 1 spsk. Fiber Husk eller Skallin
  • 1/2 l. rismælk
  • 50 gr. smeltet smør
  • 50 gr. god olivenolie til bagning

Sådan gør du

  1. Rør dejen med maskine.
  2. Skil æggehviderne fra blommerne og pisk æggehviderne stive med natron.
  3. Citronskrællen rives fint og mel (rismel, HUSK og maizena) afvejes og blandes med sukker og salt.
  4. Æggeblommer, rismælk og smeltet smør kommes i røreskålen.
  5. Tilsæt melblandingen under omrøring.
  6. Vend æggehviderne forsigtigt i inden bagning
  7. Opvarm panden og kom lidt olie i hvert hul inden du fylder hullerne med 3/4 dej.
  8. Vend æbleskiverne 1/4 omgang ad gangen – gerne med en strikkepind, så de bliver jævnt brune over det hele.
  9. Servér æbleskiverne med flormelis og gerne marmelade.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Glutenfri Æbleskiver
Udgivet
Tid i alt

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen