Hårtab

Tyndt & slidt hår? Gode råd mod hårtab

Tyndt & slidt hår? Gode råd mod hårtab

Går du også rundt med tyndt og trist hår, er hår pragten blevet slasket og tyndere det sidste stykke tid? Så har vi undersøgt mulighederne for at få et fyldigere og mere livligt hår tilbage.

Ved brug af flere forskellige produkter, hårshampoo eller kosttilskud, er der gode muligheder for at du kan få det fyldige hår du har ønsket dig.

Taber du håret?

Hår

Det er ganske normalt at tabe en mængde af ens hår hver dag, dog i moderate mængder. Vi kender alle sammen til konceptet at ”fælde” lidt ligesom ens kæledyr kan gøre, men det er jo også muligt for os mennesker og særligt langhårede kvinder, har en tendens til at fælde ekstra meget. Det kan dog også være at det simpelthen bare er nemmere at se når hårene er lange.

I gennemsnittet taber vi mennesker omkring 80 til 100 hår pr. dag.

Dette lyder voldsomt, men det er det i teorien ikke. Så længe ens hårvækst kan følge trit, kommer der nyt hår lige så hurtigt som du taber det. Men der kan selvfølgelig være situationer hvor hårproduktionen ikke kan følge med, og så ender man med trist og tyndt hår, i værste tilfælde kan man ende med at få skallede plamager.

2 af de største årsager til at vi taber hår

Der findes næsten altid en god forklaring på hvorfor du i perioder oplever hårtab. Det kan være svært at fastslå hvad grunden er, da det oftest ikke er noget man kan se. Det er oftest psykisk, og det vil vi komme nærmere ind på nedenunder.

1. Stress & uro i kroppen

Hårtab skyldes oftest noget psykisk, og især når du overbelaster kroppen har den svært ved at følge med i alle processer, og det rammer oftest først hår produktionen. Stress, sorg, bekymringer og vægttab kan give en øget produktion af stresshormoner, især kortisol, som bidrager til forværring af det naturlige hårtab. Ændret stofskifte eller PCO kan i nogle tilfælde også give anledning til udtynding af hårmængden.

Det vigtigste råd er at give din krop ro og tid til at komme ovenpå igen, og når du føler dig stresset, bliver du nødt til at sige fra. Det kan være svært at sige stop til arbejde og venner, men når du taber håret kan det være et faresignal, og det skal du tage alvorligt.

2. Vitamin eller mineral mangel?

Den anden største synder, når det kommer til hårtab, er hvis du ikke får nok af de vigtige vitaminer og mineraler. Vitaminer og mineraler er med til, at give kroppen styrke og energi til, at producere og vedligeholde hårpragten på hovedet. Der er flere vitaminer og mineraler, der kan hjælpe med at få stærkere og fyldigere, hår og negle.

Føler du at håret bliver tyndere og tyndere, uge for uge, kan det være du finder svaret i kosttilskud, madvarer, vitaminer og mineraler eller et helt andet produkt der kan fremme vækst og livstegn i håret.

Vitaminer til håret:

En masse vitaminer, kan hurtigt hjælpe med at få liv og fylde tilbage i håret, her er en lille oversigt over de vitaminer der er vigtige for stærkt hår, normal hud og dine negles vækst og vedligeholdelse:

  • B2-vitaminer: Beskytter celler mod skader.
  • C-vitaminer: Fremmer vækst og vævsheling
  • A-vitaminer: Der blandt andet hjælper med at bevare og danne sundt hår.

Du kan både spise dig til vitaminerne gennem grønsager & anden kost, tage vitaminpiller eller finde målrettede kosttilskud for at få fyldigt og livligt hår tilbage.

Mineraler til håret:

Mineraler er også vigtige, for at holde håret sundt og pænt. Her er en lille oversigt over de mineraler der fremmer skønheden i dit hår, både med henblik på styrke og glans:

  • Jern: Fremmer hårvækst og holder negle og hud sundt.
  • Kalcium og Fosfor: Giver styrke til hår, negle, tænder og knogler.
  • Selen: Opretholder hudens elasticitet og forbygger skæl.
  • Kobber: Er vigtig for hårets pigmentering, beskytter kroppens celler, og forbedre cirkulationen og giver derved sundere hår og hud.
  • Magnesium: Bidrager til normal dannelse af protein og vedligeholder derved normal hud og hår
  • Svovl: Beskytter mod dermatitis, eksem og psoriasis, hjælper med ar holde hår, negle og hud sundt.
  • Zink: Vedligeholder normal vækst af hår

Disse mineraler er med til at fremme hårets velvære, styrke og glans. Det er derfor vigtigt at få både vitaminer og mineraler, hvis din krop skal kunne følge med i alle processerne, under blandt andet stress eller andre distraherende faktorer.

Produkter til styrkelse af hår

Hairlust Gummies – Længere og tykkere hår
HairLust Hair Gummies er små skønne, lækre, smagfulde og, ikke mindst, sjove vingummi vitaminer til dit hår.
Vingummi hår vitaminerne hjælper dig til, at få et længere og tykkere.

I Hair Gummies finder du bl.a. en kombination af biotin, zink, folinsyre, jod, A, C, D, E og B-kompleks vitaminer.

Hairvolume + Nailstrong – Vedligeholder hår & negle
Kosttilskuddet fra New Nordic, er fremstillet til at opnå et fyldigt sundt hår, og samtidig vedligeholde neglenes naturlige sundhed. Biotin hjælper med at vedligeholde et normal hår, mens zink bidrager til vedligeholdelse af normalt hår og normale negle.

Hair Volume plus Nail Strong indeholder procyanidin B2 pluscholin-stabiliseret ortho-kiselsyre samt biotion, kobber og zink.

Hår Vitaminer fra Beauty Bear
Beauty Bear HAIR Vitamins er et gummie kosttilskud med solbærsmag, som indeholder de vigtige vitaminer og mineraler, der bidrager til et næringrigt og fyldigt hår. HAIR Vitamins indeholder bl.a. zink, som bidrager til at vedligeholde håret.

Hair Vitaminer fra Beauty bear indeholder også Vitamin A, vitamin B5, B6 & B12 og biotin.

Produkter mod hårtab

Der findes et hav af forskellige produkter mod hårtab, slidt hår og tyndt hår. Vi har samlet nogle af dem, og skrevet om deres formål og egenskaber:

1. Arcon Tisane

Arcon Tisane Plus er et specielt kosttilskud bestående af bukkehornsfrø, vitaminer og mineraler som kan afhjælpe hårtab og andre problemer med mindsket hårvækst.

Der er for det meste ernæringsfysiologiske årsager til hårtab eller et tyndt hår og derfor har Arcon Tisane Plus udviklet et kosttilskud som på naturlig vis kan hjælpe til øget hårvækst og kraftigere hår. Kombinationen af bukkehornsfrø og aktive mikronæringsstoffer har vist sig at være særdeles effektiv mod øget hårtab.

2. Gibidyl forte

Gibidyl Forte Shampoo er beviseligt dokumenteret. Shampooen stimulerer effektivt hovedbunden, og får nye hår til at vokse ud. På den måde bliver håret tykkere og mere fyldigt, og du undgår forekomsten af tyndt hår.

Gibidyl Shampoo indeholder et unikt ekstrakt af Ginkgo Biloba, som stimulerer din hårbund, så den er i stand til at transportere flere næringsstoffer og mere ilt til dine hårsække i deres vigtige vækstfase.

3. Olinol

Olinol Prescription No. 302 er et effektivt middel mod hårtab hos både mænd og kvinder. Olinol er økologisk pleje – helt uden parabener.

Olinol fremmer din hårvækst – og har i undersøgelser vist sig at øge hårvæksten med 80% på blot 40 dage.

De aktive ingredienser er identiske med de menneskelige peptider og mindsker derfor “katagen-fasen”, der standser formeringen af hårceller og styrker “Anagen-fasen”, som øger formeringen af celler i hårsækken og får håret til at vokse.

4. Alpecin Koffein

Alpecin Koffein Liquid har en kombination af koffeinholdige stoffer som styrker hårrødderne og bidrager til hårvækst længere end de arveligt er beregnet til.

– Styker hårrødderne
– Modvirker for tidligt tab af hår
– Øger produktiviteten

Alle disse mærker, har lavet forskellige produkter til dig, der går med hårtabs problemer, undersøg selv udvalget og mærkerne her eller undersøge kosttilskud til sundt hår og negle her.

Det skal dog understreges at hverken Arcon Tisane, andre produkter, kost eller vitaminer og mineraler, kan hjælpe hvis ens hårtab er genetisk eller sygdoms relaterede. I disse tilfælde er det ikke nok at tage kosttilskud eller andre midler, for at fremme hårvæksten.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen