Havtornmarmelade Æble Og Sukrin

Havtornmarmelade med æble & sukrin

Havtornmarmelade med æble & sukrin

Havtorn siges at være nordens citron, og den har en aromatisk og syrlig smag, der gør sig godt i en frisk sommerlig marmelade. Du skal kun bruge 4 ingredienser, for at lave denne havtornmarmelade, og så er den tilmed uden raffineret sukker.

Et godt trick til når du skal plukke bærrene, er at klippe hele grene af, og fryse dem ned i et døgn. Derefter kan bærrene bankes af nemt, og du slipper for at stikke dig på tornene.

Det skal du bruge

Sådan gør du

  1. Skyl æbler og havtorn godt
  2. Skræl æblerne, og hak dem i tern
  3. Vend æbler og havtorn med sukrin gold og kom i en gryde ved middelvarme
  4. Kog op og lad koge i omkring en halv time, til æblerne er helt opløste
  5. Purer massen til den er glat og cremet
  6. Hæld på skoldede glas og opbevar køligt

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen