Hyaluronsyre

Hyaluronsyre – redning til tør hud

Hyaluronsyre – redning til tør hud

Er din hud tit tør og ru? Så kan det være fordi din hud ikke producerer nok hyaluronsyre. I takt med alderen producerer vores hud mindre og mindre af den fugtgivende syre, og dette kan lede til tør og skallende hud, der er svær at komme af med.

Vi har kigget nærmere på hvordan hyaluronsyre virker, og hvad den kan gøre for dig med tør og træt hud.

Hvad er Hyaluronsyre

Hyaluronsyre forekommer naturligt i huden og er med med til at støtte hudens struktur sammen med kollagen, og så kan det holde på store mængder vand. Syren bliver også kaldt HA – og er en af de mange proteinstoffer (sukker molekyler) som naturligt findes i vores krop. Vores hud mister fylde og fugt når niveauet af hyaluronsyre mindskes med alderen.

Hyaluronsyre kan binde 1000 gange dets egen vægt i vand, og virker derfor ekstremt fugtgivende!

Desværre falder kvaliteten og mængden af hyaluronsyre i huden drastigt i takt med alderen. Når man er i midten af 40’erne, vil man typisk have mindre end 40% tilbage af den mængde man havde i starten af 20’erne.

Sådan virker syren

serum med hyaluronsyre

På grund af sin kemiske opbygning er hyaluronsyre i stand til at binde vand, og et gram af den effektive syre, kan binde hele seks liter vand.

Udover syrens fugtbindende egenskaber, virker den også beroligende og betændelsesdæmpende, og er derfor særdeles effektiv til tør og skadet hud.

Fordele ved Hyaluronsyre

 • Kan øge fugt-optaget i din hud
 • Kan øge din huds kollagenproduktion
 • Kan have antibakterielle egenskaber
 • Kan være effektiv til styrkelse af huden efter solskader

Syren er også blevet en populær kosmetisk ingrediens i fillerbehandlinger på grund af sine fugtbindende egenskaber. Du kan finde syren i en række forskellige former: kosttilskud, cremer og endda i sminke, men en af de mest effektive kilder har vist sig at være serum, med en ren væskestruktur, som let kan absorberes af huden.

Hyaluronsyre som serum

Når vi anbefaler en serum, er det fordi disse oftest indeholder en stærkt koncentreret form af aktive stoffer. I modsætning til en fugtighedscreme har serum en lipidopløselig base, der tillader de aktive ingredienser at trænge ind i epidermis i stedet for at ligge på det yderste hudlag. 

Ecooking fugtserum

Fugtgivende serum med hyaluronsyre, der gennemfugter tør hud, og efterlader huden sund og glansfuld.

 • Til alle aldre og hudtyper
 • Højt indhold af fugt og tripeptider
 • Hyaluronsyre binder fugt og sætter skub i kollagenproduktionen

Hyaluronsyre i creme

Når man snakker om cremer med hyaluronsyre, har de alle det tilfælles, at de er fremstillet med fokus på at optimere hudens fugtlag. Mange fugtgivende cremer indeholder hyaluronsyre, da syren netop findes naturligt i vores hud i forvejen.

Annemarie Börlind Smoothing Dagcreme

I denne creme finder du en botanisk form for hyaluronsyre, der minder om det der findes naturligt i vores hud. Dagcremen indeholder også papyrus-stamceller, der styrker hudens eget forsvar.

 • Hyaluronsyre virker fugtgivende og stimulerer kollagenproduktionen
 • Papyrus stamceller reducerer hudens vandtab
 • Cremen virker opstrammende og regenererende

Hyaluronsyre som kosttilskud

Vil du gerne have fordelene af den effektive syre uden at skulle smøre din hud ind i serum hver dag? Så er der heldigvis også kosttilskud, der nemt og hurtigt giver dig syren indefra.

New Nordic Hyaluron shot

Drikkeklar hyaluron beauty shot der er udviklet med en naturlig havtorn smag. Produktet er fri for kunstige smagsstoffer samt farvestoffer, og giver dig en stærk koncentration af hyaluronsyre.

 • Indeholder også tagetes ekstrakt og C- vitamin.
 • C vitamin kan være med til at stimulere dannelsen af kollagen
 • Hyaluronsyre virker fugtbindende og sætter skub i kollagenproduktionen
 • Havtorn hjælper med at opretholde en sund hud indefra.