Serum Til Ansigtet

Alt om Serum til ansigtet – vi guider dig til den rigtige!

Alt om Serum til ansigtet – vi guider dig til den rigtige!

Du bruger med garanti en ansigtscreme morgen og aften, med hvad med serum til ansigtet? Det kan måske virke overflødigt, at smøre endnu mere i ansigtet end højst nødvendigt, men faktisk forstærker serum effekten af den hudpleje, du allerede bruger.

Læs mere om hvorfor serum er så vigtigt for din hud, og hvilken en der passer til din hud – Find det hele lidt længere nede ↓

Hvad er Serum?

Serum er et hudplejeprodukt, du kan anvende på din hud efter rensning, men inden du tager fugtighedscreme på, med det formål at tilføre kraftige aktive ingredienser direkte ind i huden. Et serum er altså et mere målrettet hudplejeprodukt med en højere koncentration af aktive ingredienser end cremer. For at forstå forskellen på creme og serum, kan man sige, at en creme tilfører fugt, mens et serum reparerer og genopbygger.

Hvordan virker Serum til ansigtet?

I modsætning til en fugtighedscreme har serum en lipidopløselig base, der tillader de aktive ingredienser at trænge ind i epidermis i stedet for at ligge på det yderste hudlag. Serum kan altså tilbyde stærkt koncentrerede doser direkte til huden, hvilket gør dem gode til at løse specifikke problemstillinger i huden.

Serum er mere koncentreret og stærk, og er oftest målrettet forskellige hudtyper og tilstande, såsom at bekæmpe fine linjer, urenheder, tør hud eller de første aldringstegn.

Hvordan anvender jeg serum?

Som nævnt tidligere skal serum anvendes på et rent ansigt, inden du tager fugtighedscreme på. Du kan bruge din serum både dag og aften, for at give ekstra beskyttelse. Der er simple trin, der sikrer dig fuldt udbytte af din serum:

1. Rens huden

Rens ansigt før serum

For at få det mest mulige ud af din serum, så skal huden renses først. Derved bliver ingredienserne i serummet lettere absorberet. Vi anbefaler at du bruger en skrub til ansigtet mindst én gang om ugen for at fjerne døde hudceller.

2. Påfør serum
Påfør 2-4 dråber på håndryggen og prik det forsigtigt over hele ansigtet – undgå området omkring øjnene. Smør derefter prikkerne ud med blide strøj. Pas på med at overdosere, da du i stedet kan ende med en klistret fornemmelse i ansigtet. Hvis du føler nogle prikkende fornemmelser, når du anvender serumet – skal du ikke bekymre dig. Det kan være et tegn på at de aktive ingredienser trænger ind i epidermis

* Mens serumet stadig er vådt, kan du forsigtigt bruge fingerspidserne til at trykke på huden, dette aktiverer de aktive ingredienser, og serumet vil trænge hurtigere ind i huden.

3. Lad altid serummet trænge ind
Lad gerne serummet virke i omkring 2-5 minutter inden du påfører creme. Det giver serummet tid til at trænge dybt ind i huden, og giver de aktive ingredienser plads til at virke.

En generel tommelfingerregel, når man skal anvende hudplejeprodukter, er altid: tynd før tyk – jo tyndere konsistensen er, jo tidligere skal du anvende det i din hudplejerutine. Så dybest set er rækkefølgen: først serum, så olier, derefter geler og endelig cremer.

*Sørg for at der går et par minutter mellem hver applikation for at produkterne kan absorbere.

Hænger pris og kvalitet sammen?

Måske du også har undret dig over prisen på diverse serums, da den er en del højere end almindelige cremer. Men da serum indeholder en mere koncentreret mængde aktive ingredienser end din creme gør, er den ofte også lidt dyrere, til gengæld skal du også kun bruge nogle få dråber ad gangen.

De dyreste serums er ikke altid de bedste, men de har tendens til at indeholde højere kvalitet af ingredienser, og er mere koncentrerede.

Guide til serum – 6 forskellige hudtyper

Der er stor forskel på hud, og der er derfor også stor forskel på hvilken serum der lige netop passer til din hudtype. For at gøre det nemt for dig, har vi opdelt de forskellige typer hud, og du kan finde information om hvilket serum, der passer til din hud lige nedenunder:

1. Serum til moden hud

Et serum du med garanti bliver glad for, er et til moden hud. Der findes et hav af forskellige anti-age formularer, og de indeholder alle aktive ingredienser specielt udviklet til at mindske fine linjer og alderstegn.

Det skal du kigge efter:

 • A-vitamin – der accelererer cellefornyelsen
 • E-vitamin – der beskytter huden mod skadelige virkninger og er med til at bevare dens naturlige elasticitet og smidighed

Vi anbefaler til moden hud:
Melissa antirynke serum, der indeholder aktive økologiske ingredienser samt Vitamin A, C & E. Denne serum er specielt udviklet til moden hud, har et højt koncentreret indhold, og så er prisen overkommelig.

2. Serum til tør hud

Hvis du lider af meget tør og dehydreret hud, så gå efter et serum, som tilfører ekstra fugt til din hud, gerne via antioxidanter og hyaloronsyre.

Det skal du kigge efter:

 • Hyaluronsyre (Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate)
 • E vitamin – antioxidant der beskytter cellerne mod oxidativt stress

Vi anbefaler til tør hud:
Ecooking Fugtgivende serum med hyaluronsyre, der gennemfugter tør hud, og efterlader huden sund og glansfuld.

3. Serum til pigmentpletter og ar

Lider du af forandringer i huden som pigmentpletter? Så findes der specielle serums til at lysne de mørke plamager, og genoprette hudens elasticitet.

Det skal du kigge efter:

 • C vitamin – hjælper med at lysne huden
 • Antioxidanter – beskytter huden mod yderligere skader udefra

Vi anbefaler til pigmentpletter og ar:
Den populære all round gode serum og ansigtsolie fra Sunpati, der gør huden smidig og silkeblød hud. Aktiverer nyt collagen, minimerer ar, og udjævner pigmentpletter, og så heler og normaliserer den skadet og stresset hud.

4. Serum til sensitiv hud

Lider du af en meget følsom hud, er det vigtigt at gå efter en parfumefri serum, som er mild mod din hud. Undgå under alle omstændigheder produkter med AHA frugtsyre, da det kan være hårdt ved din hud.

Det skal du kigge efter:

 • Ingen parfume
 • Certificeret økologisk
 • Specielt fremstillet til sensitiv hud

Vi anbefaler til sensitiv hud:
Intensivt plejende økologisk granatæbleserum til ansigtet, der tilfører huden beskyttende antioxidanter og essentielle fedtsyrer uden at efterlade huden fedtet.

5. Serum til uren hud

Når det kommer til uren hud, er det vigtigste, at vælge et serum der virker antibakteriel. Gerne med en koncentration af salicylsyrer, der er meget effektiv, når det kommer til urenheder og hudorme.

Det skal du kigge efter:

 • Salicylsyre – beskytter din hud mod bakterier og nye udbrud
 • A vitamin – er med til at regulere olieproduktionen

Vi anbefaler til uren hud:
Acne serum fra Ecooking, der bekæmper udbrud af acne og uren hud, der med et naturligt indhold af den effektive salicylsyre forhindrer bakterier i at sprede sig. Bliv ikke skræmt af ordet “acne”, da serummet også kan bruges som spot behandling.

6. Serum til normal og kombineret hud

En god serum er også vigtig selvom din hud ikke er præget af tydelige problemstillinger. Når du tilfører serum til din hudplejerutine, sikrer du at få maximal beskyttelse, og et mere effektivt udbytte af dine andre hudplejeprodukter.

Det skal du kigge efter:

 • Squalane – sikrer at serum trænger helt ned i det dybeste hudlag
 • E-vitamin – beskytter din hud mod belastninger fra miljøet

Vi anbefaler til normal og kombineret hud:
Serum Paradoxe fra Beauté Pacifique, er et serum til hverdags brug, der beskytter huden mod de skadelige, frie radikaler – både fra UV-lys og fra andre belastninger som stress, forurening, røg og vejr. E

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen