Skærmbillede 2019 04 10 Kl. 15.52.56

Kartoffel og rosmarin brød

Kartoffel og rosmarin brød

Dette kartoffel og rosmarin brød er et rigtig lækkert madbrød, og fungerer godt som tilbehør til aftensmaden eller som sandwichbrød til madpakken. Det er et koldhævet brød, så det skal stå i køleskabet i 7-8 timer inden det bages! Men det er meget lækkert og indeholder kun 129 kalorier pr. 100 gram.

Ingredienser

  • Ca. 500 gram kartofler (evt. et glas færdige kartofler)
  • 2 dl. vand
  • 25 gram gær
  • 200 gram hvedemel
  • 100 gram fuldkornshvedemel
  • Salt og rosmarin

 

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet og hæld det i en blender sammen med kartoflerne
  2. Efter at massen er blevet blendet, hældes det over i en skål hvor melet blandes i
  3. Ælt dejen godt, evt. med dejkroge
  4. Tilsæt lidt salt og rosmarin og ælt det ind i dejen
  5. Sæt dejen i køleskabet i 7-8 timer
  6. Put dejen i en springform og drys ekstra salt og rosmarin ovenpå
  7. Bag i alm. ovn på 140 grader i ca. 40 min

 

Næringsindhold pr. 100 gram

  • Energi: 129 kalorier
  • Protein: 3,9 gram
  • Kulhydrat: 27 gram
  • Fedt: 0,55 gram
  • Kostfibre: 2,2 gram

 

OM
recipe image
Opskriftsnavn
Kartoffel og rosmarin brød
Udgivet
Tid i alt

Henriette Le Fevre

Ingen siger at det skal være kedeligt at leve sundt! Hvis du ønsker at kunne spise brød og kager, og stadig følge den sunde livsstil, så finder du helt sikkert opskrifterne her. Jeg elsker at lave lækkert og ernæringsrigtigt mad, med gode sunde fedtstoffer, masser af protein og et lavt kulhydratindhold. Hvis du ønsker at kunne spise lækker mad, for få kalorier, så kan du finde inspiration her. Mine opskrifter er for det meste fri for både sukker og gluten.