Tærte Med Broccoli

Lækker grov tærte med broccoli og kylling

Lækker grov tærte med broccoli og kylling

Tærter kan laves på mange måder og vi har alle vores favoritter. Hvis du ønsker et sundere alternativ til din ynglings tærte, er det en god ide at starte med dejen. I stedet for kun at bruge hvedemel kan du blande dejen op med rug- eller grahamsmel, hvilket også tilføjer mere smag og aroma til dejen. Endvidere er det en god ide at vælge magert kød såsom kylling eller kalkun. Ellers er det bare at vælge dine favorit grøntsager og voilà du har en super lækker frokost eller aftensmad. Bon appétit.

Ingredienser

  • Dej: 1 dl vand, 1/4 dl olie, 100 gram grahamsmel eller rugmel samt 100 gram hvedemel
  • Broccoli
  • 1 bdt forårsløg
  • 5 cherrytomater
  • Soltørrede tomater
  • 1 pakke kyllingtern
  • 4 æg
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 knsp salt og peber
  • 50 g mozzarella (skåret i skiver)
  • Pesto (til kanten af dejen)

Fyldet kan selvfølgelig variere, alt efter hvad man er i humør til og hvad man ellers lige har i køleskabet.

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne til dejen sammen, rul den ud og læg den i en tærteform.
  2. Prik med en gaffel små huller i bunden og bag den ca. 10 minutter ved 175 grader.
  3. Skyl og del broccolien i små buketter.
  4. Skyl og snit forårsløget fint.
  5. Fordel broccoli og forårsløg på tærtebunden sammen med de soltørrede tomater.
  6. Skyl og halver cherrytomaterne. Fordel dem på tærtebunden sammen med kyllingen.
  7. Smør tærtekanten med pesto.
  8. Pisk æg og mælk sammen med salt og peber. Hæld massen over tærten.
  9. Læg tilsidst osten på fyldet.
  10. Bag tærten i ca. 30 -35 minutter ved 200 grader.
Læs også: Kyllingemuffins

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen